Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Siyasette, uçta yatıp ortada duranlar, suyu kesik değirmen gibi boşa dönüp duranlar, samimiyet iddiasında bulunamazlar. Siyaset; soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, rüyasında sinek avına çıkanların, yalanı kana kana içip de bir damla hakikatı yudumlamaktan mahrum olanların harcı olamaz.

Günübirlik, güdümlü siyaset yapmıyoruz

Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni kalkınma hamlesine, toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirebilir.

Gönül verdik ülkemize. Gönüller kazanmak, gönüller almak istiyoruz. Gökten düşenin parçası bulunur da gönülden düşenin parçası bulunmaz. Günübirlik, güdümlü siyaset yapmıyoruz. Ülkemize gönül verdik, gönül kazanmak, gönüller almak istiyoruz.

Cumhur ittifakı, parlak geçmişi onurlu gelecekle buluşturuyor. Hiçbir saldırı, millete hizmet aşkımızı önleyemeyecek. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı asla bahis konusu yapmadık, siyasi mücadeleye bırakmadık, pazarlık malzemezi görecek kadar alçalmadık. Bir doğru imanın bin eğriyi düzelteceğine inandık. 

Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

İnancı sahte olanların iradesi kumandalıdır.  Siyasi devşirmeler de hiç ara vermeksizin oradan buraya savrulup duracaklardır. 

Kılıçdaroğlu'nun sözleri zamanı geçmiş bir itiraftır

CHP'nin 38. Büyük Kurultay'ında Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sırtımda hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" itirafı zamanı geçmiş bir itiraftır. 

Kurultay delegeleri kararını vermiş, bize de hayırlı olsun demek kalmıştır.  Üzüldüğümüz husus Atatürk'ün kurduğu partide kiralık gazetecilere selam vermesidir. 

Selahattin Demirtaş teröristir, HEDEP bölücüdür, Osman Kavala, Sarosçudur, casustur, suçludur

Ancak teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. 

CHP'nin 100. yılında genel başkanlığa aday isimlerinde terörist Demirtaş'a selam göndermesi terörü selamlamaktır. Bölcülüğü selamlamaktır.

İlk düğme yanlış iliklenmiş, ilk adım yanlış atılmıştır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri yok sayılmıştır. Bu tiplerden ülkeye hayır gelmez, gelemeyecektir. 

Hiç kimse hesap hatası yapmasın. Küçülmüş siyasetçilerin zillet projelerine Türkiye'yi asla teslim etmeyeceğiz. Selahattin Demirtaş teröristir. HEDEP bölücüdür. Osman Kavala, Sarosçudur, casustur, suçludur ve cezasını kesecektir. 

Bizim zillete düşürülecek bir ülkemiz yoktur. Etnik ve mezhep bölücülüğü yapanlara hoş görümüz yoktur.  Bu ülkeye ihanet eden şeref yoksunlarına tavizimiz olmayacaktır. 

Gazze'de derhan silahlar susmalı, ateşkes sağlanmalıdır

Bir halkın imhasına göz yumamayız. "Bize dokunmayan yılın bin yıl yaşasın" anlayışı zehirlidir. O yılanın bir gün zehirli ağzını bize de açabileceğini unutmamalıyız. 

Uluslarası hukuk ayaklar altında, küresel vicdan sislidir. Önü alınamayan kendiliğinden oluşan kalabalıklar İsrail'i protesto etmektedir. 

Gazze havadan ve karadan yine abluka altındadır. Hastaneler, okullar, ibadethaneler, çocuk parkları bombalanmaktadır. Bu gidişat durmazsa, bu soykırım sonlanmazsa Ortadoğu her ihtimale açık olacaktır. Silahlar derhal susmalı, ateşkes sağlanmalıdır.  Daha fazla kan dökülmemelidir. Daha fazla çocuk hayattan koparılmamalıdır. 

İsrail terörüne karşı Türkiye'nin duruşu hamd olsun sağlamdır. Duamız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimzie yöneliktir. MHP, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin alacağı kararın sonuna kadar yanındadır.Cumhurbaşkanımızın Filistin diplomasisi herkesçe desteklenmelidir. İsrail'in barbar saldırılarına tepki herkesin mükkellefiyetidir.Bu suçun bedeli bu dünyada ödetilecektir, galip olan Allah'tır.

Dünyanın umudu Türk devridir

Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır.Önümüzdeki yüzyıl Türk yüzyılı olacaktır. Dünyanın umudu Türk devridir. Astana'daki zirve dünyaya mesaj vermiştir. Haksızlıklar karşısında susmak Türklere yabancıdır. 

Kaynak: Yazar: Ateş Çatıkkaş