MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Anayasanın 4. Maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na yanıt veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bu partinin Türkiye'nin milli tezlerine sahip çıktığı görülmüş, duyulmuş şey değildir. Milletimizin huzurunu kaçıran demlenmiş CHP bir sorundur. Bu sorun demokrasiyi ve ahlakı zedelemektedir. CHP'nin aklı yerli değildir idaresi milli değildir. Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde 4 madde ile şahsımın düşüncesini merak etmiş. Özgür Bey'in bildiği kadar bizim unutmuşluğumuz vardır. MHP'ye anayasanın ilk 4 maddeyle ilgi soru sormak, yoklama yapmak kimsenin haddi değildir. Kim olursa olsun Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir. Ciddiye alınacak hiçbir yanları yoktur” ifadelerini kullandı.

Kara Harp okulunda yaşanan 'yemin' krizi

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Aziz dava arkadaşlarım, tarihe bakmadan ilerlemenin kuşaklar arasında telafisi mümkün olmayan kopukluklara yol açacağını bilmek, buna dayanarak milletler mücadelesinde mukayeseri üstünlükler kazanmak, anadolu coğrafyasındaki varlığımızı daha da kökleştirecektir. Malazgirt'ten bu yana kapanmamış hesaplar vardır. İstanbul'u fethinden bugüne körüklenen nefret salgını ve intikam hırsları, mahşeri vicdanın malumat-ı alisidir. Bugün yaşanan ne varsa dünün sorunudur.

İki gün evvel Lübnan'da yaşanan İsrail kaynaklı dijital saldırı ve bu kapsamda çağrı cihazlarının uzaktan patlatılması tehdit algılarını zirveye çıkarmıştır. Kullanılan cep telefonları risklidir, dikkat edilmesi gerekmektedir.  Bir kısım Kara Harp Okulu öğrencisinin kılıçları çekerek ettiği korsan yemin ve ardı sıra yaşanan cepheleşmeler, huzur ve sükunetimizi dar boğaza itecek kadar etki yapmıştır.  Dışarıda bileğimizi bükemeyenler, Türkiye'nin yükselişini çekemeyenler, uyanan devi hazmedemeyenler içeride zaaflarımızı kaşımakla meşguldür.

Özgür Özel'e  'erken seçim' yanıtı

Anlaşıldığı kadarıyla CHP Genel Başkanı, hayal tacirliğini, boş keseden atıp tutmayı siyaset zannedecek kadar hayatın ve hadiselerin gerçekliğinden uzaklaşmıştır. Özgür Bey'in 31 Mart seçimlerinden sonra, "erken seçim istemeyeceğiz" açıklaması mıh gibi hafızalara kazınmışken, bunun üzerinden çok geçmeden 2025 Kasım ayında erken seçim çağrısını telaffuz etmesi akıl tutulması ve hayal tutsaklığıdır. 'Sandığı getirip iktidara geleceğiz' diyen bu ayarsız zatın, deli saçması vaadi ise bir litrelik rakının 140 liraya inmesinden başka bir şey değildir. 

CHP'ye oy veren kardeşlerim, bu patolojik yönetim anlayışını gerçekten müstehak görülmemelidir. CHP'nin altı okundan devletciliği mora ve yeşile boyamaktan bahsedenlerin aslında kendilerine yakışan rengin pembe olduğunu buradan hatırlatmak samimi düşüncemizdir. Demlenmiş CHP ve diğer yedekleri, Türkiye'nin iç cephesini düşürmekle tembihli ve görevlidir.

Anayasa'nın 4. maddesi açıklaması

Bu partinin Türkiye'nin milli tezlerine sahip çıktığı görülmüş, duyulmuş şey değildir. Milletimizin huzurunu kaçıran demlenmiş CHP bir sorundur. Bu sorun demokrasiyi ve ahlakı zedelemektedir. CHP'nin aklı yerli değildir idaresi milli değildir. Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde 4 madde ile şahsımın düşüncesini merak etmiş. Özgür Bey'in bildiği kadar bizim unutmuşluğumuz vardır. MHP'ye anayasanın ilk 4 maddeyle ilgi soru sormak, yoklama yapmak kimsenin haddi değildir. Kim olursa olsun Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir. Ciddiye alınacak hiçbir yanları yoktur

MHP, sivil, demokratik insan hak ve hürriyetlerine dayanan devletin ve milletin hukuksal omurgasını belirleyecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle uyumlu geniş katılımcı bir anayasa hazırlığı için yapıcı tutumunu korumaktadır. Anayasanın ilk dört maddesine ve Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine sadık kalınarak, zamanın ihtiyaçlarına dinamik ve kalıcı cevaplar verebilen anayasa yapılanmasının yanındayız.

Yeni anayasa yapımı süratle tamamlanmalıdır. MHP, ve Cumhur İttifakı sorumluluktan kaçmayan, elini taşın altına koymaktan sakınmayan bu tarihi görevi yerine getirmeye hazır ve kararlıdır.

Gelecek Partisi'nin yönetim kurulu toplantısı tamamlandı Gelecek Partisi'nin yönetim kurulu toplantısı tamamlandı

İsrail'in siber saldırısı: Artık hiçbir yer güvenli değildir

Lübnan'da aşanan dijital saldırı tehdit algılarını zirveye çıkarmıştır. Cep telefonları bile risklidir. Artık hiçbir yer güvenlik değildir hiçbir şey de eskisi gibi olamayacaktır. Haritaların yeni baştan çizilmesi amacıyla sıcak çatışmanın refakat ettiği cinnet mesaisi yoğunlaşmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi