Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kuruluşunun 55. yıl dönümü kutlama programında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 55. kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını diledi. Bahçeli, Türklük gururu, İslam fazileti ile 55 senede ilkelerinden, vatan ve millet sevgisinden asla ödün vermediklerini vurguladı. Bahçeli, “Fırtınalar çıktı duruşumuzu bozmadık. Canımıza kastetseler de can bağladık ülkemize. 55 yıl boyunca milli ve manevi değerleri esas aldık” diye konuştu.

Bahçeli, “Türkiye’nin küresel güç mertebesine hızla çıkacağı düşüncesindeyiz. Gazze’de katledilen masumlar uluslararası toplumun aciz halini gözler önüne sermiştir” ifadesini kullandı.

"Anayasa Mahkemesi, milli güvenlik sorunudur"

Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi, milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez! verdiği skandal hak ihlalleri kararlarıyla iç huzuru ve barış ortamını sarsan ve kaos üretim merkezi olduğunu teyit eden AYM, ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır. Ülkemize operasyon çekilmektedir. 31 Mart'ta operasyon maşalarına hesap sorulacaktır. CHP'nin yeni adresi Kandil'dir. DEM, CHP'Yİ tehditlerle zincire vurmuştur. Özgür Bey erkenden havlu atmış, nihayet çuvallamıştır. Cumhur İttifakı devlete sahip çıkacaktır" dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

"Tuzaklar kuruldu ama çizgimizden sapmadık"

Türlük gurur ve şuuruyla İslam ahlak ve faziletiyle vatan ve millet sevgimizden asla ödün vermedik. Tuzaklar kuruldu yolumuza ama çizgimizden sapmadık. Kimi zaman pusu kurdular karanlık köşe başlarında çok şükür baş eğmedik diz çökmedik. 9 Şubat 1969 Adana'sından bu kez de başkent Ankara'da buluştuk. Gazi Mustafa Kemal'den Alparslan Türkeş'e kadar bizi biz yapan şahsiyetlere Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman şehitlerimizi de hürmetle rahmetle anıyorum.

"Türkiye küresel güç olacak"

Tam bağımsız ve lider ülke Türkiye'nin tarih sahnesinde yerini alması için üzerimize ne düşüyorsa yapmanın peşindeyiz. Cumhuriyet'in yeni yüzyılı için tüm inanç ve kararlılığımızla çalışıyoruz. 21.yüzyılın ana meselesi adalet, huzur ve adil paylaşım arayışıdır.

Devir artık Türk devridir. Türk devri adaletin, huzurun, refahın, huzurun yakın gelecekteki sivrilen adresidir. Türkiye küresel güç olacak. Ümitler Türk dünyası ekseninde yerleşecek. Yeni hükümet sistemiyle lider ülke Türkiye olacak. Yeni yüzyılın lider ülke Türkiye olması konusunda faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Güçlü MHP güçlü Türkiye demektir.

"Davamızın yaşı türklüğün yaşıyla eşittir"

Türk'ün ve Türkiye milletinin kaderi neyse Milliyetçi Hareket Partisi'nin de kaderi odur. Oyun içinde oyun kuranlara fırsat vermedik göz açtırmadık. Hangi coğrafyada haksızlıklar olmuşsa tarafımız mazlumlardan yana oldu. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmedik. Yumuşak başlı isek kim demiş uysal koyunuz. 55 yıldır dildeyiz, dilekteyiz, kalpteyiz, şehitlik anıtıyız.

Yufka yüreklilerle çetin yolların aşılamayacağını biliyoruz. 55 uzun yılın onur ve şerefiyle Türk milliyetçiliğini taçlandırdık. Ülkücü olmak için serdengeçti bir yürek lazımdır. Ülkücü olmak için Türk milliyetçiliğine özüyle sarılmak bir inanç bir terbiye meselesidir. Partimizin yaşı 55 olsa bile davamızın yaşı Türklüğün yaşıyla eşittir. 55 yıldır dava ve siyaset mücadelemizi sürdürüyoruz. Huzurlu ve güvenli bir liman arayanlar için tek çare Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı'dır.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi


 

Kaynak: Haber Merkezi