Tutuklu bulunan Osman Kavala ve 2022'de öldürülen Sinan Ateş için açıklamalarda bulunan Babacan, "İktidar mensupları; Yüzleşin. Siz, sokak ortasında öldürülen, evlatları yetim bırakılan bir babanın katillerini koruyanlarla ortaksınız. Siz, bomboş iddianameyle senelerdir cezaevinde tutulanlara yapılan hukuksuzluk devam etsin diye kürsüden size ve millete parmak sallayanlarla ortaksınız" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de düzenlenen Haftalık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

“Bu kir, üzerinize çoktan sıçradı”

Toplantıda yaptığı konuşmada Babacan, iktidarın yanlış yolda olduğu ve yanlış ortaklarla hareket ettiği konusunda uyardı. "Bu kir, üzerinize çoktan sıçradı. Çıkın ve temizlenin artık yahu." diyerek iktidarı eleştiren Babacan, hükümet yetkililerini aynaya bakarak yüzleşmeye davet etti.

30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ve tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala için de iktidara seslenen Babacan, "Kimlerle ortaksınız, ben size söyleyeyim: Siz, sizden aldığı cüretle, seçimlerin hemen ertesi günü “Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır” diyerek gözünü demokrasiye dikenlerle ortaksınız. Yüzleşin. Siz, buldukları ilk fırsatta millî iradeye parmak sallayanlarla ortaksınız. Ey iktidar mensupları; Yüzleşin. Siz, sokak ortasında öldürülen, evlatları yetim bırakılan bir babanın katillerini koruyanlarla ortaksınız.

"Yine siyah arabalar, çakarlı arabalar”

Karanlık aynı, değişen tek şey arabalar ve plaka numaraları. Susurluk’taki siyah Mercedes’i herhalde hatırlıyorsunuz. Yine siyah arabalar, çakarlı arabalar. O gitti, yerine iddianamelerden bilhassa uzak tutulmaya çalışılan başka araçlar geldi.

“Siyasileşmiş, klikleşmiş bir yargı adalet dağıtamaz”

Yargı karar verirken siyasi partilerin genel merkezlerine bakmaz. Yargı karar verirken Beştepe’ye bakmaz. Yargı, dediğim gibi Anayasa’ya bakar, yasalara bakar ve vicdanına bakar; ona göre karar verir. Siyasileşmiş, klikleşmiş bir yargı adalet dağıtamaz. Onlarca yıldır bunu yaşadık ya, hâlâ görmüyor musunuz, anlamıyor musunuz?

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

“Anayasa tartışmalarını, kendi şahsi gündeminizi dayatma ortamı olarak görmeyin”

Yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının sağlandığı bir Anayasa’ya itirazınız varsa söyleyin. DEVA Partisi’nin Anayasa çalışması çoktan hazır. Ben buradan iktidara sesleniyorum: Anayasa tartışmalarını, kendi şahsi gündeminizi dayatma ortamı olarak görmeyin. Kendi şahsi gündeminize bir vesile olarak bilmeyin. Yeni Anayasa mutlaka toplumun her kesimine kulak verilerek hazırlanmalı.

Kaynak: Haber Merkezi