Fenerbahçe'nin başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, Habertürk Televizyonu canlı yayına katıldı.

Fenerbahçe'nin bugün başlayan gerginlik yaşanan kongresinde eski başkan Aziz Yıldırım, kongreyi terk etmişti. Başkan Ali Koç da Yıldırım'a canlı yayında tartışma çağrısı yapmıştı. Yıldırım akşam saatlerinde çağrıyı kabul etti. İki aday saat 23.13'te Habertürk yayına çıktılar.

Programın başında Aziz Yıldırım, Ali Koç'a "Gel tokalaşalım. Hep yeni bir sayfa açalım diyorsun gel açalım" dedi ve iki aday görüştü.

Ali Koç, "Ben konuşmamda güç birliği yapalım. neye karşı iş birliği futbolun doğal akışına karşı yaşadığımız şeylere karşı ve bu sene yaşadığımız şeyler. Başkan iyi temsil edemiyorsunuz dedi. neden camianın iki lideri arasındaki kırgınlık vs. İki tarafında birbirine karşı ciddi söylemleri oldu. bizim aramızda bir güven müessesi inşa etmemiz lazım. Birbirimize ne düşünüyorsak söyleyelim" diye konuştu.

Yıldırım'ın kendisine karşı sert söylemleri olduğunu belirten Koç, "İyi bir şey varsa da iyi demek lazım" dedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, "İyi bir şey yok ki. Benim son 4 senem kötüydü. Ama senin 6 senen kötü" karşılığını verdi.

'Hallac'ı Mansur oku'

Ali Koç'un "Siz sadece futboldan bahsediyorsunuz" sözleri üzerine Yıldırım, "Amatör branşlardan bahsetme. Onları zaten ben kurdum" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş: Engellilere hizmet veren 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni proje başlattık Bakan Göktaş: Engellilere hizmet veren 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni proje başlattık

Koç, "Tabi siz kulübü kendiniz olarak görüyorsunuz" derken, Yıldırım "Ben kulüp benim demiyorum. Ali'cim Hallac'ı Mansur oku" dedi.

'Dışarısı kurtlar vadisi gibi'

Yayın öncesinde gerginlik yaşandığını belirten Ali Koç, "Öncelikle ne oldu da son dakika buluşalım dediniz? Dışarısı Kurtlar Vadisi gibi, herkes gelmiş. Arkadaşları zor ayırdım. Programa 10 dakika geç başladık arkadaşları ayıramadık" diye konuştu.

Aziz Yıldırım ise "Boşver, hallederiz onları. Ya çıktılar dışarı boşver" dedi.

'Mektupları açarız şimdi'

Ali Koç, "Size mektup yolladım açmadınız" sözlerine karşı, Aziz Yıldırım, "Açarız şimdi" ifadesini kullandı.

Koç'un "Ne oldu da açıyorsunuz şimdi?" sorusuna Yıldırım, "Barışalım demedin mi? Kendi hatalarını lütfen gör. 1 yıl hapis yatmışım, 'gık' dememişim. Benimle kimler pazarlığa geldi kabul etmedim. Çocuğumla Cannes'e gittim. Israrla bana 'Türkiye'ye dönme' demelerine rağmen 'Ben Fenerbahçe Başkanıyım gitmem lazım,' uçak tuttum geldim" yanıtını verdi.

Yıldırım'ın başkanlık sürecinde kendisine karşı sert söylemlerde bulunduğunu söyleyen Koç, "Benim uğruna çok şey yapacağım Aziz Yıldırım ile şu son 6 yıldaki Aziz Yıldırım çok farklı" ifadelerini kullandı.

Ali Koç'un Yıldırım'ın "Baronlar dedim, arkasını araştırsınlar. Ben kim olduklarını biliyorum. İsmini ben de bilmiyorum da, toplanmışlar. Ali Koç kalsın Aziz Yıldırım gelmesin diye, Londra’da. 3 Temmuz'da memleket elden gidiyor dedim. Şimdi de Fenerbahçe elden gidiyor diyorum" sorması üzerine şu diyaloglar yaşandı:

Ali Koç: Baronları anlatır mısınız?

Aziz Yıldırım: FETÖ'cü baronlar.

Ali Koç: Ben mi FETÖ'cüyüm?

Aziz Yıldırım: Sen değil kardeşim.

Ali Koç: Baronlarla neyi kastediyorsunuz? Bir şeyi söylüyorsunuz, açıklamıyorsunuz. 'Anlatırsam sokağa çıkamaz, sonra anlatacağım' diyorsunuz. Anlatın ya.

Aziz Yıldırım: Anlatılacak bir şey değil. Anlatırsak altında kalırız.

Ali Koç: Ben altında kalmam, anlat.

Aziz Yıldırım: Sen değil ben altında kalırım. Sen Koç'sun kurtarırsın kendini de biz altında kalırız. Senle ilgisi yok seni destekliyorlar. Neden, benden dolayı. Eğer aday olmasaydım seni de desteklemeyeceklerdi.

Ali Koç: Baronların benimle ilişkisi neymiş?

Aziz Yıldırım: Seninle ilişkisi yok.

Ali Koç: Londra'dakilerin işi gücü bitti. Fenerbahçe'yle mi uğraşıyorlar?

Aziz Yıldırım: Senle benle değil esas Türkiye'yle işleri var.

Aziz Yıldırım: İlk defa anlatıyorum. Ben Kumpas Davası'nda hakim ve savcı herkesle ilgili şikayetçi oldum. Senin için dediler ki alalım...

Ali Koç: Beni nereye alacaklar.

Aziz Yıldırım: Emniyet'e alacaklardı.

Kaynak: Haber Merkezi