Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi’nde sağlık emekçilerine verilen öğle yemeği menüsünde yer alan salatadan canlı böcek çıktı. Sağlık emekçileri tutanak tutarak yaşanan olayı kayıt altına aldı.

Bakan Yumaklı: İzmir ve Balıkesir'deki orman yangınları kontrol altına alındı Bakan Yumaklı: İzmir ve Balıkesir'deki orman yangınları kontrol altına alındı

Duruma tepki gösteren Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Devlet hastanelerimizin yemek hizmetleri maalesef özelleştirildikten sonra hem sağlık çalışanlarımız hem de hastalarımız sağlıklı yemek yiyememektedir. Defaten bunları gündeme getirmemize rağmen Sağlık Bakanlığımız bu konuda gerekli tedbirleri almamaktadır. Her geçen gün yemek sorunu büyüyerek devam etmektedir. Bugün itibarıyla Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yaşanmış yemek probleminde, ölü böceklere alışmıştık ama diri böcekleri görmek mümkün olmamaktaydı. Ancak bu sefer diri olarak yürüyen böceğin salatadan çıkması gerçekten üzücüdür. Sağlık Bakanlığı’nda sağlıklı yemek yiyebilmek için hem hastaların hem de çalışanların yediği yemeğin acilen kamulaştırılması, bu yemeklerin oluşturulan mutfaklarda yapılması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: ANKA