DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), parti genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, güncel gelişmeler ve MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

ANKA Haber Ajansı’nın aktardığına göre; Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak bir anayasa istediklerini vurgulayan Doğan, yeni anayasa tartışmaları hakkında şunları söyledi:

''DEM Parti bu konuda en ilkeli en tutarlı yaklaşıma sahip parti. Çünkü DEM Parti onlarca yıldır Türkiye'de yeni bir özgürlükçü anayasaya ihtiyaç olduğunu söyleyen, bunun için mücadele eden ve mücadelesinin varlık nedenlerinden biri olarak yeni anayasayı işaret ediyor. Bununla ilgili nasıl bir tutum alacağımızı merak edenler parti programımıza, yetkililerimizin bugüne kadar yaptığı açıklamalara bakabilirler. Bu konuda en çok çalışması, arşivi olan siyasi partiyiz. Ayrıca partimiz bünyesinde Meclis Anayasa Komisyonuyla eş güdümlü olarak bir anayasa koordinasyonumuz var. Bu koordinasyon da kendi içerisinde çalışmalarını yürütüyor. Yeni anayasa, DEM Parti için bir toplumsal sözleşmeyi ifade ediyor. Yapım sürecini ve zeminini esası kadar önemsiyoruz. Toplumla tartışılması da gerekiyor. Anayasa bizim için her şeyden önce eşit bir yurttaşlık temelinde, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak bir muhtevaya sahip olmalı."

Kaynak: Haber Merkezi