Uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybeden Sinan Ateş'in duruşması 30 Eylül'e ertelendi. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşmanın ertelenmesinden sonra Sincan Cezaevi'nin önünde açıklamalarda bulundu. 

Ayşe Ateş'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Onca delile rağmen aradaki bağı koparmaya çalışmak için mücadele veren bir yargı süreciyle karşı karşıyayız. Eğer yargı süreci bu kadar hızlı ilerlerse bu dava tarihin en kısa süren siyasi cinayet davası olarak kayıtlara geçecektir.

"Türkiye’nin yeni Ayşe Ateş’leri olacak"

Dosyalar birleştirilsin, bütün suçlular hakim karşısına çıkarılsın. Bu cinayet aydınlatılmazsa, Türkiye daha karanlık bir yola sürüklenecek. Buradan alınan cesaret, siyasi cinayetlere yol açacak. Türkiye’nin yeni Ayşe Ateş’leri olacak.

Bu siyasi cinayeti dile getiren gazetecileri, siyasetçileri hedef tahtasına koyup ‘helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız’ tehditlerini bol keseden savurmaya başladılar. Bu yargılamadan yakayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?

"MHP içine sızmış karanlık güçler"

Karanlık her gün çeşitli mecralardan el kaldırarak ‘ben buradayım’ diyor. Bu siyasi cinayet dosyasında da MHP içine sızmış karanlık güçlere dair her türlü bulgu var. Bu siyasi cinayet dosyasında, karanlığın karıştığı birçok şiddet eylemine ilişkin birçok delil var. Herhangi birini kafaya taktıklarında emniyet içindeki uzantıları vasıtasıyla dakikalar içinde devlete emanet ettiğimiz bütün kişisel verilerimize ulaşabiliyorlar.

Suça karıştıklarında jandarmadaki uzantıları tarafından kollanabiliyorlar. Biz kadın cinayetlerinden bu kadar muzdaripken, emniyet görevlisi sebebini sormadan elindeki bütün verileri iletiyor. Görünen o ki şans eseri yaşıyoruz. Bu siyasi cinayet dosyası masanın üzerinde görmesi gereken herkesin baktığı bir zarfın içinde duruyor. Ancak zarfın içinde kayıp mektup yazıyor. Bu yüzden bakan gözler göremiyor.

Cübbeli Ahmet İstanbul’da saldırıya uğradı: 1 kişi gözaltına alındı Cübbeli Ahmet İstanbul’da saldırıya uğradı: 1 kişi gözaltına alındı

Artık adaletin tesis edilmesini gerektiğine inanan, siyasi cinayetlere dur demek isteyen bütün milletvekillerimize çağrımı yeniliyorum: Bir meclis araştırma komisyonu kurulması gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin adaletli ve aydınlık yarınları için bu zarf açılmalı, yargının üzerindeki siyasi baskı kaldırılmalı."

Sinan Ateş'in annesi: Bu dava kapanırsa çok Sinan’lar ölecek

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ise, "Kanun var da bize mi yok? Hala benim gelinimi, kızımı, yavrularımı tehdit edecek kadar alçaklar. Yanımızda olanlara sesleniyorum, hepinizden Allah razı olsun. Bu dava kapanırsa çok Sinan’lar ölecek. Başka Sinan’lara kıyılmasın. Ne olur yanımızda olun" dedi.

Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş ise "Adalet diye bir şey yok. Eğer özel harekat polisleri böyle el pençe divan duruyorsa biz ne yapalım? Başka Sinan Ateş’ler ölmesin. Bugün davaya siyasi bir elin karıştığı net olarak görülmüştür" diye konuştu.

Kaynak: Haber merkezi