CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesinin ardından gelen tepkiler sebebiyle aday arayışlarına devam ediyor. Kendisine de teklif geldiğini söyleyen Aylin Kotil, "Evet teklif aldım. Çok detay anlatmayayım ama böyle bir teklif aldığımı söyleyeyim" dedi.

Patronlar Dünyası'na konuşan Kotil, "Özgür Özel mi aradı?" sorusuna "Hayır. Özgür Bey’e çok yakın biri aradı" diye cevap verdi.

Kotil, şunları söyledi:

Özgür Özel cumhurbaşkanı adayını açıkladı Özgür Özel cumhurbaşkanı adayını açıkladı

"Hatay çok büyük acılar yaşadı. Çok farklı bir yer. Büyük bir acı var. Ben orayı bilmiyorum. Yolunu yordamını, sokağını bilmiyorum. O insanlara saygısızlık olur diye düşündüm açıkçası. O yüzden kabul etmedim. Orayı bilen birinin orayı yönetmesi gerektiğini düşündüm. Farklı bir yer Hatay. Başka bir yere benzemiyor geçen sene yaşanan depremden dolayı. Farklı hassasiyetleri olan bir yer. Oraya dışarıdan birinin aday yapılmasını doğru bulmuyorum. O an söyledim."

Kendisini arayan CHP’li yetkilinin de adını vermek istemediğini belirten Kotil, "Ben üzerime düşeni söyledim. İsterlerse onlar söylerler" dedi.

Kaynak: Haber merkezi