Avustralya'da gün batımında yüzen 29 yaşındaki Lauren O'Neill, köpek balığının saldırısına uğradı. Ağır yaralanan kadın, ilk yardım uyguladıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi

Yüzerken köpek balığı tarafından ısırılan O'Neill'in çığlığı, Sidney Limanı'ndaki özel bir iskeleden duyuldu. Çevredekilerin ilk yardım uyguladığı genç kadın, sağlık durumu stabil bir şekilde hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer, saldırının bir boğa köpek balığının tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Komşu Michael Porter, limandan 'hafif bir yardım çığlığı' duyduğunu, dışarıya baktığında iskelede bir merdivene tutunduğunu gördüğünü aktardı. Porter, "Dışarıya tırmanmaya çalışıyordu ve arkasında tamamen koyu kırmızı kanla dolu olan su ve bacağı vardı" dedi. 

Başka bir bölge sakini, veteriner olan eşinin kanamayı durdurmak için O'Neill'e turnike uyguladığını söyledi.

Avustralya Köpekbalığı Olayı Veritabanına göre 2023 yılında ülkede 14 köpekbalığı saldırısı yaşandı. Bu saldırıların dördü ölümcül oldu.

Kaynak: Haber merkezi