Avrupa Süper Ligi'nin ne olduğu merak ediliyor. İnternette Avrupa Süper Ligi nedir? Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar var? sorularının cevapları araştırılıyor. Peki Avrupa Süper Ligi nedir? Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar var? Sizler için derledik...

Avrupa Süper Ligi nedir? 

Avrupa Süper Ligi (İngilizce: The Super League), UEFA Şampiyonlar Ligi'ne rakip olmayı amaçlayan, en iyi Avrupa kulüplerinin yarışacağı, önerilen yıllık bir kulüp futbol yarışmasıdır. Bir "Avrupa Süper Ligi" kurulması üzerine uzun spekülasyonların ardından, önerilen yarışma 18 Nisan 2021'de 12 kulüp tarafından kuruldu ve 3 kulüp daha katılması bekleniyor. Bu on beş "kurucu kulüp", yönetecekleri yarışmanın kalıcı katılımcılarıdır. Florentino Pérez ilk turnuvanın ilk başkanıdır.

Avrupa Süper Ligi toplamda 20 takımdan oluşacak. 15 kurucu takım ligde kalıcı olacak diğer 5 takım ise kendi liginde önceki sezon elde ettiği başarılara göre değişimli olarak lige dahil olacak.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı olurken, yardımcılığında ise Juventus kulübünün başkanı Andrea Agnelli yer alıyor.

Antalya’da 2018 model Volkswagen Passat marka otomobil icradan satılıktır Antalya’da 2018 model Volkswagen Passat marka otomobil icradan satılıktır

Ağustos ayında başlaması beklenen turnuvada takımlar, 10'arlı iki grupta yer alacak. Bu grupları ilk 3'te bitirenler direkt çeyrek finale yükselecek. Ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımlar ise çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması oynayacak. Çeyrek final, çift maç usulüne göre oynanacak, final müsabakası da mayıs ayında yapılacak.

Kaynak: Haber merkezi