İzmir Ödemiş'te orman yangını İzmir Ödemiş'te orman yangını

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Denizköşler Mahallesi'nde meydana geldi. Dört katlı bir bina giriş bölümünde bulunan elektrik kesintisi nedeniyle patlama çıkarken, peş peşe şiddetli patlamalar oldu. Burada oturan aynı zamanda bina yöneticisi olan Mehmet Birsen (70), patlama seslerinin onları takip etmek için evinden çıktı. Birsen, şiddetli patlamalar olan binanın girişindeki elektrik isteyen kabloları çıkarmak patlama ve patlamayı engellemek isterken savrularak yere düştü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiyenin müdahalesi ile anında söndürülürken, Birsen'in kalp krizi geçireceği belirlendi. Birsen olay yerinde ilk müdahalenin ardından Avcılar'daki özel bir tedavi kaldırıldı. Burada yaklaşık 1,5 saat süren çabaya rağmen Mehmet Birsen kurtarılamadı. Birsen'in ölümü 'şüpheli ölüm' olarak değerlendirildi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Kamera kayıtları ve tanık ifadeleri alındı. Ekiplerin olayla ilgili çalışması sürüyor.

Komşusu anlattı

Patlamanın olduğu binanın hemen yanındaki binada oturan Hayriye Arat, elektrik santralinin bomba gibi patladıktan sonra patlamak üzere olduğunu, Mehmet Birsen'in durumunu değiştirmek istediğini anlattı. Arat, "Resmen bizim sokağımız ve bu insanlar kurtarmış bu kabloyu çekmiş daha fazla yanma olmasın diye. Kabloyu çekmiş ondan sonra kafası yere vurmuş, bir yere yığılmış. 'Elektrik çarpması' diyor komşumuz bizzat görmüş" dedi.

“Ciddi ihmalkarlık var”

Mehmet Birsen'in kızı Nilüfer Yaprak Birsen, ortada ciddi bir ihmalkarlık bulunduğunu savunurken, yeni yapılan binada 2.5 harfle bu yana kaldıklarını, binada hala inşaat elektriği bulunduğunu, müteahhit firma ile davalık olduğunu söyledi.

Araştırılıyor

Nilüfer Yaprak Birsen ayrıntıları şöyle anlattı: Bir türlü bu elektrik olayını çözemedik. Binanın altında bir kuru temizlemeci açılmış çok ağır makineler vardı. Her akşam güm güm ürünleri seçilir. Birkaç defa mal sahibine ilişkin özellikler. Binadakiler bizim sesimiz oldu, şikayetçi oldular kapattırmadık. Ruhsatsız çalışmalarına süt gerekli şikayetlerimizi zaten bildirdik belediye başkanımıza ve karakola bildirdik. İnşaat elektriği, ağır makineler ne yazık ki var. Belki kabloların ince yapısı, belki bir imar, belki izinsiz bir yapı bunların hepsi araştırılıyor. Şimdi süreç tekrardan başa döndü. Binada çok ciddi derecede bir ses yani bir patlama duyulmuş. Trafo (Pano) patlamış ondan sonra o sırada yine herkes evde kalkmış elektriklerden dolayı. Elektrik enerjisine yakın ve çok ciddi bir patlama olup belki de buradaki sokakta uçabilirdi, birçok insanın canına mal olabilir. Bina yöneticisi babası aşağı iniyor, ciddi bir elektrik çarpması yaşanıyor. Yangın çıkmasın diye müdahale etmek istiyor ama savruluyor, sonra kaydedilebiliriz.

Kaynak: DHA