5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları 5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları

Şampiyonlar Liginde son 16 turunda Arsenal Porto’yu konuk ediyor. Arsenal Porto maçı bugün saat 23.00’te başlıyor. Peki Arsenal Porto maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izle? İnat TV Canlı İzle. Detaylar haberimizde… Arsenal Porto 23.00’te karşı karşıya gelecek.

Arsenal Porto maçı hangi kanalda canlı izle

Arsenal rakibine ilk karşılaşmada 1-0 mağlup olmuştu. Rövanş karşılaşması bugün saat 23.00’te başlayacak. Mücadele TV8, 5 üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Arsenal Porto maçının hakemleri

Arsenal Porto maçını Fransız hakem Clément Turpin yönetecek

Arsenal Porto maçı değerlendirme

Bugüne kadar Porto'yu konuk ettiği üç resmi maçın tamamını kazanan Arsenal, bu karşılaşmalarda attığı 11 gole karşılık rakibine gol şansı tanımadı.

İngiliz takımlarıyla deplasman takımı olarak karşılaştığı 23 Avrupa kupası maçının sadece birini kazanabilen Porto (3B 19M), tek galibiyetini Nisan 2021'de İspanya'da oynanan karşılaşmada Chelsea'den aldı (1-0).

Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası aşamalarında ilk maçını kaybettiği son 10 eleme turunun dokuzunda yoluna devam edemedi ancak bu şekilde tur atlamayı başardığı son eşleşme 2009/10 son 16 turunda Porto karşısındaydı.

Porto, Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası aşamalarında ilk maçı kazandığı son altı eleme turunun üçünde yoluna devam edebildi. Portekiz ekibi, daha önce hiçbir çift ayaklı Şampiyonlar Ligi eşleşmesinin iki maçından da galip ayrılamadı.

Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nin 2009/10 sezonundan bu yana bu turnuvada çeyrek finale kalamıyor. İngiliz ekibi, turnuva tarihinde en fazla sezonu son 16 turunda noktalayan takım konumunda (9).

Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası aşamalarında çıktığı son beş iç saha maçının tamamını kaybeden Arsenal, daha önceki 17 karşılaşmada sadece iki yenilgi almıştı (10G 5B).

Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası aşamalarında oynadığı 22 deplasman maçının sadece ikisini kazanabilen Porto, bu galibiyetlerin ikisini de İspanya'da oynanan karşılaşmalarda aldı (vs Deportivo & vs Chelsea).

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç iç saha maçını gol yemeden kazanan Arsenal, turnuva tarihinde kalesini gole kapatarak üst üste dört galibiyet alamadı.

Şampiyonlar Ligi'nin 2023/24 sezonunda oynadığı üç iç saha maçında da hem gol atan hem de asist yapan Bukayo Saka, Karim Benzema'nın (2011/12) ardından turnuva tarihinde dört karşılaşmalık seri yakalayan ikinci oyuncu olmak istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi