Antalya’da ulaşımda yoğunlukla kullanılan elektrikli scooterlera düzenleme geliyor. Usulsüz kullanım sonucu kazalara sebep olan scooterlara müsaade edilmeyeceğini söyleyen Antalya Valisi Hulusi Şahin, ‘’Bu kadar çok sayıda olamazlar’’ dedi.

Scooterlar ile ilgili özel bir çalışma yaptıklarını söyleyen Şahin, kentin yol kapasitesinin bu yoğunluğu kaldıracak halde olmadığını belirtti. Vali Şahin, "Bu usulsüz kullanıma asla müsaade etmeyeceğiz. Usulüne uygun olmayan, protokolüne uygun olmayacak sayıda, fazlaca konuşlandırmış şirketler var. Bunlara tahammül etmeyeceğiz. Cezai işlemleri en sert şekilde yapacağız. Hem güzergahında kullanmayanlar hem de usulsüz parklar var. Bunları da cezalandıracağız. Bu işi zapturapt altına alacağız" diye konuştu.

Kaldırımda yürürken vatandaşın tedirgin olduğunu dile getiren Şahin, "Sürekli sağımı solumu kontrol edip önlem alacaksam ben kaldırımda yürümüş olmuyorum" ifadelerini kullandı.

Amasra’da çapası hasar gören restaurant vapur karaya oturdu Amasra’da çapası hasar gören restaurant vapur karaya oturdu

Yapılacak çalışmayla ilgili tarih veren Vali Şahin, 2024 yılı turizm sezonu gelmeden kentteki elektrikli scooter sorununu kökten çözeceklerini açıkladı.

Kaynak: DHA