Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Belediye seçimlerinde mutlaka ve mutlaka mevcut belediye başkanımızı anketle ölçeceğiz’ açıklamasının ardından gözler yapılacak anketlere çevrildi. Piar Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili 18-20 Kasım tarihleri arasında yapılan ankette, bin 804 katılımcıyla yüz yüze ve telefonla mülakat yöntemi ile görüşüldü.

Araştırmada, katılımcılara "Ekrem İmamoğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 44,1’i İmamoğlu’nu ‘başarılı’, yüzde 17,4’ü ‘kısmen başarılı’, yüzde 38,5’i ‘başarısız’ yanıtını verdi.

Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı

Araştırmada "Ekrem İmamoğlu aday olsa yeniden oy verir misiniz?" sorusu da soruldu. Katılımcıların verdiği yanıtlar şöyle oldu: Oy veririm Yüzde 48,3 - Oy vermem Yüzde 41,5 – Diğer adaylara bağlı Yüzde 10,2.

2019 Mart seçimlerine ittifak adayı olarak giden Ekrem İmamoğlu'nun o dönem ortak adaylıkta yakaladığı yüzde 48 oy bandını koruduğu görülüyor.

Editör: Selim Ercan