Uçak biletini uygun fiyatlarla satın alabilmek için bilinmesi gereken birtakım püf noktalar vardır. Seyahat tarihi yaklaştığı dönemde bilet arayışına girmek, çeşitli zorluklarla karşılaşılmasına neden olur. Böyle durumlarda tarih belirli ise aylar öncesinden bilet aramak gerekir. Yolculuk için belirlenen bir zaman zarfı yoksa THY kampanyalarının başladığı tarihlerde bilet alınabilir. Erken rezervasyon yaptırmak, Ankara uçak bileti kampanyalarından ve avantajlarından yararlanmanız için ideal bir seçimdir.

Ankara'nın Tarihi Yerleri

Ankara, oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Başkent olması da kenti son derece cazip bir lokasyon haline getirmiştir. Geçmişten izler taşıyan ara sokaklarının yanı sıra birçok tarihi mekana ev sahipliği yapar. Aynı zamanda kültür turizmi sevenlerin ziyaret edebileceği çeşitli müzeleri de vardır. Mutlaka görülmesi gereken Ankara tarihi yerleri aşağıdaki başlıklar altında inceleyebilirsiniz.

Anıtkabir

Başkent denildiğinde ilk akla gelen yer şüphesiz Anıtkabir’dir. Adeta şehirle özdeşleşen Anıtkabir, görkemli bir yapı olmasının yanı sıra büyük bir manevi değer taşır. Anıttepe’de konumlanan yapı, Barış Parkı ve Anıt Bloku olmak üzere iki farklı bölümden oluşur. Kompleks içerisinde Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaş Müzesi ile birlikte 10 kule yer alır.

Ankara Kalesi

Tarihi mekanlar arasında yer alan önemli lokasyonlardan biri diğeri, Ankara Kalesi’dir. Tarihi, MÖ 2. Yüzyıla kadar uzanır. İki kapıyla birlikte 42 kuleden oluşan gösterişli yapı, Hatip ve İncesu derelerinin birleştiği bir tepede konumlanmıştır. İç ve dış olmak üzere iki ayrı bölümü vardır.

Hamamönü

Hamamönü, Ankara’nın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Yakın tarihte bir restorasyon çalışmasından geçmiş ve açık hava müzesi görünümüne kavuşturulmuştur. Tarihi Ankara evleri olarak bilinen yapılarında, sanat atölyeleri ve müzeler bulunur.

Roma Hamamı

Altındağ ilçesinde yer alan Roma Hamamı, caddeden 2.5 metre yükseklikte bulunan höyük kalıntısının üzerinde konumlanmıştır. Farklı sebeplerle tahribata uğrasa hala ihtişamını korumaktadır.

Julianus Sütunu

Julianus Sütunu, Ulus semtinde bulunan, oldukça dikkat çeken bir tarihi yapıdır. Bu sütun Perslere karşı savaş açan Roma İmparatoru Julian adına dikilmiştir. Tarihi ise 362 yılına dayanır.

Augustus Tapınağı

Ulus semtinde bulunan Augustus Tapınağı, Hacı Bayram Camii bitişiğindedir. Burası Roma Dönemi’nden kalma önemli tarihi yapılardandır. MÖ 2. Yüzyılda Frigya Tanrıçası olarak bilinen Men adına yapılmıştır. Daha sonraki dönemlerde ise Galat Hükümdarı, Kral Pylamenes tarafından Roma İmparatoru Augustus Adına yeniden inşa ettirilmiştir.

Antik Roma Tiyatrosu

Her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Antik Roma Tiyatrosu, Ankara’nın en popüler tarihi yerleri arasındadır. Kökeni hakkında net bilgiler bulunmamakla birlikte 1992 yılında, 1. ve 2. sit alanı olarak tescillenmiştir.

Gordion, Atatürk Orman Çiftliği, Gavurkale, Ahlatlıbel, Bitik Höyüğü gibi birçok lokasyon da mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Geçmişin izlerini taşıyan bu yapıları ziyaret etmek için avantajlı fırsatlarla sunulan Ankara uçak bileti fiyatlarını şimdiden araştırabilirsiniz.

Ankara'nın Müzeleri

Kültür turizmi sevenler için en iyi lokasyonlardan olan Ankara’nın müzeleri, şehrin tarihi hakkında bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda Cumhuriyet tarihinden de önemli izler taşıyan mekanların bir kısmı aşağıdaki gibidir:

  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

  • II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi

  • 1. TBMM Kurtuluş Savaş Müzesi

  • Altınköy Açık Hava Müzesi

  • Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

  • Etnografya Müzesi

  • Ulucanlar Cezaevi Müzesi

  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi

    Gazi Kapan kimdir? Gazi Kapan kimdir?
  • MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarih Müzesi

Ankara gezilecek yerler, elbette bu müzelerle sınırlı değildir. Bunlarla birlikte Atatürk Evi Müzesi, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi gibi birçok seçenek bulunur.

Ankara'da Ne Yenir?

Başkenti ziyaret etmeyi düşünüyorsanız yöresel lezzetlerini de mutlaka tatmalısınız. Otantik restoranlarda, geniş bir ikram menüsüyle hazırlanan yemekleri, herkesin damak tadına hitap çeşitliliğe sahiptir. En meşhur yöresel lezzeti ise Ankara tavasıdır. Çoban kavurması da şehre özgü yemekler arasındadır. Bunun yanında; patlıcanlı et, sızgıç, siyal ve siyer gibi farklı tatları denemek mümkündür.

Ankara'da Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Ankara havalimanından şehir merkezine gitmek için farklı alternatifler vardır. Bunlardan ilki havaalanı servislerdir. HAVAŞ ve 442 EGO Havaalanı otobüsleriyle şehir merkezine ulaşmak oldukça kolaydır. HAVAŞ otobüsleri otogara ulaşım sağlarken 442 EGO ise Kızılay, Ostim ve Batıkent gibi semtlere gider.

Şehir merkezine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otobüslerle de ulaşım mümkündür. İç ve dış hatlar salonunun çıkışından hareket ederler. Özel transfer araçlar da yine bir diğer alternatiftir. Araç kiralamak ya da taksi hizmeti almak da şehir merkezine kolay bir şekilde ulaşmak için tercih edilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi