Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı S.K'nin (62) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlı buradaki sorgusunun ardından "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Önceki gün Çankaya ilçesi Yaşamkent Mahallesi'nde bir evde çıkan yangının ardından Ü.U'nun (65) cesedi bulunmuştu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan incelemede yalnız yaşayan Ü.U'nun başına darbe aldığı ve düşme süsü verilerek öldürüldüğü belirlenmişti.

Gaziantep’te iş merkezinin çatısında yangın Gaziantep’te iş merkezinin çatısında yangın

Çevredeki iş yerleri ve apartmanların güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan ekipler, şüpheli S.K'nin olaydan kısa bir süre önce evden çıktığını, polis ekiplerini yanıltmak amacıyla AŞTİ'ye gelerek bir süre burada seyahat edecek yolcu görüntüsü verdiğini tespit etmişti. Tartıştığı arkadaşını çekiçle başına vurarak öldürdüğü, daha sonra evi yakarak olayı yangın gibi göstermeye çalıştığı tespit edilen zanlı, takip sonucu bir eğlence mekanında eğlenirken yakalanmıştı.

Kaynak: AA