PKK'nın İran sorumlusu Saliha Akbıyık öldürüldü PKK'nın İran sorumlusu Saliha Akbıyık öldürüldü

Hasan Kayan (53), Mamak ilçesinde 3 katlı binanın üst katındaki evde 2 yıldır oturan Şükrü K. kirayı ödemeyince mahkemeye başvurdu. Mahkeme, 1,5 yıllık kirasını 2 kez ödeyen Şükrü K.'nin evden kaçması yönünde karar verdi. Bunun üzerine ev sahibinden evini boşaltmasını istedi. Şükrü K., iddiaya göre dün akşam saatlerinde kendisine ait ürünlerle birlikte evi ateşe vererek kaçtı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Ancak hiçbir yere izin verilmedi hale geldi. Polis, Şükrü K.'yı yakalamak için çalışmayı başlattı.

Ev sahibi Hasan Kayan'ın oğlu Ahmet Kayan (32), kira ücretini istediğinde 'geçinemiyorum' yanıtıyla karşılaştıklarını söyleyerek, "Kira yüksek değildi, 1500 liraydı. Yangından önce babamı bizzat aradığında 'Dava açarsanız evi yakarım, zarar veririm' diye tehdit ediyordu Yapabileceğini yapmış.Neyse ki can kaybı yok.Zamanında müdahale edilmemiş,kimse muaf tutulmamış.bunlardan kaçıp tutulmuş.Polis onu zaten bulacaktır,bundan şüphemiz yok.6-7 ay önce dava açılmıştı,şu an bitmişti,kazanılmıştı.Evden kaçış süreci vardı. En son polis zoruyla çıkarılan raddesine kadar gelmişti. O radede de komşulara evi yakacağını yine kendisi de uyumlu. Evin içinde bir yıkım yok; ama harabe olmuş durumda" dedi.

Komşu Edip Bayram (53) ise "Kendisini 4 gün önce gördüm. Evi yakacağını söyledi. 'Bir şey olursa evi yakar giderim' dedi. Ben de ev sahibi ile görüşüp anlaşmasını söyledi; ama görüşmeyeceğini söyledi. O da terk edip koruyordu. Umarım kısa sürede yakalanır" ömrü kullanıldı.

Ev sahibinin avukatı Emre Burak Onat, sahibinin 2 yıl boyunca kira bedelini aksattığına dikkat çekerek, "Bu nedenle evde kalmanın tahliyesi için hukuki süreç başladı. 'Bu evi yakarım, çıkartabilirsiniz beni' diye mesaj atmıştı. Bu mesajlar nedeniyle savcılığa da şikayette bulunmuştu. Evi yaktıktan sonra da müvekkilimiz, hakaret mesajları ve canına yönelik tehdit olaylarına devam ediyor. Tam bir evde terörü ile karşı karşıyayız. Müvekkilimizin can güvenliğinden endişe ediyoruz. "dedi.

Kaynak: DHA