Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Hacılar Mahallesi’nde bir sitede 8 köpek öldürülmüş halde bulundu. Zehirlendiği iddia edilen köpekler için sitede yaşayan vatandaşlar ve mahalle muhtarı, jandarmaya suç duyurusunda bulundu.

Köpeklerin öldürüldüğü sitede ikamet eden Hacılar Mahallesi Muhtarı Binnur Aykut, ''Köpekleri yıllardır besliyorduk. Kimseye saldırdıklarını görmedim. Hepsinin tasması vardı. Köpekleri öldüren kişilerin açığa çıkması için güvenlik kameralarına bakılmasını talep ettik. Sitede köpekleri istemeyen kişiler vardı. Ölümler hakkında suç duyurusunda bulunduk’’ diye konuştu.

“Jandarma geliyor ama bir şey yapmadan gidiyor”

Site sakini Feray Türközü de ''Köpeklerin ölümü, sitenin alt etabında oluyor. Köpeklerden birinin sahibi vardı, çipliydi. Sitede yaşayan aileler yıllardır köpekleri besliyordu. Hatta bir tanesi kanser hastasıydı, tedavisini site sakinleri karşıladı. Köpeklerin ölümüne ilişkin kamera kayıtlarına bakmak istedik ama yok. Jandarma geliyor ama bir şey yapmadan gidiyor. Bu sabah 4 köpeğin daha ölüm haberini aldık. Yıllardır bizimleydiler, kimseye zararlar yoktu’’ dedi. 

Kağıthane'de müstehcen hareketlerde bulunduğu öne sürülen şüpheli yakalandı Kağıthane'de müstehcen hareketlerde bulunduğu öne sürülen şüpheli yakalandı

Kaynak: ANKA