Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava tahmin uzmanı Abdullah Macit, iç ve kuzey kesimlerde parçalı bulutlu bir havanın görüleceğini söyledi. Macit, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Mecit,  “Cumartesi, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kısımlarıyla Ardahan, Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekliyoruz. Diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu geçecek. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalarak hafta sonunda iç kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklıkların 4-5 derece inmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir’de yağış beklenmiyor

İstanbul’da gelecek üç gün boyunca parçalı bulutlu havanın hakim olacağını söyleyen Macit, hava sıcaklıklarının 31 ila 34 derece olacağını belirtti.

İzmir'de su kesintisi 19 Eylül 2024 İzmir'de sular ne zaman gelecek? İzmir'de su kesintisi 19 Eylül 2024 İzmir'de sular ne zaman gelecek?

Ankara’da yarın ve cuma yerel gök gürültülü sağanak etkili olacak, sıcaklıklarsa 31-32 derecede seyredecek.

Yağış beklenmeyen İzmir’de de sıcaklıkların 36 ile 37 derece arasında olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi