Diyarbakır'da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı Diyarbakır'da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı

Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale devam ediyor.

Yangın Bolu'ya sıçradı

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Gerede'de bulunan Demirler Köyü de tedbir amacıyla boşaltılmaya başlandı. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bolu Valiliği'nden açıklama

Yangının Gerede'ye sıçraması üzerine Bolu Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Ankara Valiliği: Yangın insan kaynaklı

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Yangın ilk belirlemelere göre insan kaynaklı. Gerekli incelemeler yapılıyor” dedi.

Kaynak: DHA-AA