Koordinatör Başhekim Yardımcısı Bekir Demirtaş, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Model Ev Açılış töreninde konuştu. Model Ev projesinin ‘Tüm Yaşam Alanlarının Engelli Bireylerin Kullanımına Uygun Olarak Hazırlandığı TSE Standartlarına Uygun Ülkemizdeki İlk Proje’ olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Bu anlamda gururluyuz ve mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Birçok ilke imza atmayı başarmış bir hastaneyiz”

Sağlıklı her bireyin birer engelli adayı olduğunu söyleyen Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu anlamda bugün burada tanıtacağımız proje engeli olsun olmasın hepimizi yakından ilgilendiriyor. Biz sağlık çalışanları hayatı kolaylaştırmak için varız. Yaşanılan bir kaza sonucu kişilerde oluşan geçici ya da kalıcı engellerin hayatınıza engel olmaması için Hastanemizde bir ‘Model Ev’ oluşturduk. Bilindiği gibi Ankara Etlik Şehir Hastanesi olarak birçok ilke imza atmayı başarmış bir hastaneyiz. Model evimiz, “Tüm Yaşam Alanlarının Engelli Bireylerin Kullanımına Uygun Olarak Hazırlandığı TSE Standartlarına Uygun Ülkemizdeki İlk Proje” bu anlamda gururluyuz ve mutluyuz”

Sağlıklı üreme için eğitim önemli; erken gebelik risk taşıyor mu? Sağlıklı üreme için eğitim önemli; erken gebelik risk taşıyor mu?

“Bir evde olması gereken tüm yaşam alanları mevcut”

“Fizik Tedavi Hastanemizde tedavi sürecini tamamlayıp taburcu olacak tüm engelli bireylerin, evlerinde kimseye bağımlı olmadan nasıl yaşayabileceklerini ve isterlerse kendi evlerinde bu sistemi nasıl kuracaklarını “Model Ev” sayesinde öğretiyoruz. Birazdan birlikte gezip göreceğimiz Model Evimiz’de bir evde olması gereken tüm yaşam alanları mevcut. Sizler de göreceksiniz ki mutfak tezgahında yapacağınız belki de 5-10 cm’lik bir değişiklik, bir kişiyi başkasına bağımlı olmaktan kurtaracak. Bu projede çok büyük bir emek, özveri ve başarı var. Ankara Etlik Şehir Hastanesi olarak daha birçok önemli başarıya ve ilklere birlikte imza atmayı diliyorum”

Muhabir: Oğulcan Balcı - Şevval Dalgıç