Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda talep edilmesi halinde başvuruda bulunan okullara temizlik malzemesi sağlayacaklarını açıkladı.

Yavaş, paylaşımında, ''Tüm çocuklarımızın hijyenik ve güvenli ortamlarda eğitim alması için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Başvuran her okula temizlik malzemelerini eksiksiz ulaştırarak, eğitimde fırsat eşitliği ve sağlıklı bir gelecek adına kararlılıkla ilerliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Ankara Tabip Odası: Sayıştay raporlarında da yer alan usulsüzlükler halkın yaşadığı sorunları derinleştiriyor Ankara Tabip Odası: Sayıştay raporlarında da yer alan usulsüzlükler halkın yaşadığı sorunları derinleştiriyor

Devlet okullarının temizlik sorunu ve yeterli sayıda temizlik personelinin bulunmaması yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte tartışmaları beraberinde getirmiş, veliler ve eğitim sendikaları Milli Eğitim Bakanlığı’na gerekli personelin alınması için çağrıda bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise yaptığı açıklamada devlet okullarına 30 bin tam zamanlı temizlik personeli alınacağını açıklamıştı.

Kaynak: ANKA