Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, yaptığı astral seyahatler ve uzaylılarla ilgili açıklamalarıyla gündemdeki yerini koruyor. Ünlü şarkıcı bu kez de Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilisi olduğunu söyleyerek şaşkına çevirdi. Peki Andromeda Galaksisi nedir? Böyle bir galaksi var mı, varsa kimler yaşıyor? 

Andromeda Galaksisi nedir?

Andromeda Galaksisi, Andromeda Takımyıldızı'nda bulunan sarmal bir galaksidir. Mitolojik bir kavram olan Andromeda'nın Türkçedeki karşılığı, zincire vurulmuş kız anlamına gelmektedir. Ayrıca Messier 31, M31 ve NGC 224 olarak da bilinir. Galaksi, Spitzer Uzay Teleskobu'ndan elde edilen verilere göre bir trilyon yıldıza ev sahipliği yapmaktadır. Samanyolu galaksisi ile arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 2,54 milyon ışık yılıdır. 2006 ölçümlerine göre Samanyolu, Andromeda'nın kütlesinin ancak yüzde 80’ine sahiptir. Andromeda'nın bir diğer özelliği ise çıplak göz ile Dünya'dan görülebilen en uzak gök cismi olmasıdır. Ayrıca Samanyolu'na en yakın büyük galaksidir.

Selcuksports HD | Romanya - Hollanda maçı canlı izle Selcuksports HD | Romanya - Hollanda maçı canlı izle

Yusuf Güney: Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var Yusuf Güney: Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var

Andromeda Galaksisi'nde kimler yaşıyor?

Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilisi olduğunu söyledi. 

Kaynak: Haber Merkezi