Anant Ambani kimdir? Anant Ambani nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Anant Ambani’nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Anant Ambani kimdir? Anant Ambani kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Anant Ambani’nin biyografisini haberimizde derledik…

Anant Ambani kimdir?

Hindistan'ın önde gelen iş insanlarından Mukesh Ambani'nin oğlu Anant Ambani, ailesinin enerji sektöründeki işlerine katılarak yeni bir döneme adım attı. 27 yaşındaki Anant Ambani, Reliance Industries'e bağlı yeni enerji biriminin direktörlüğüne getirildi. Bu adım, Ambani ailesinin enerji alanındaki uzmanlığını ve genç neslinin şirket içindeki rolünü vurguluyor.

2014 yılında ise Mukesh Ambani'nin diğer çocukları, Isha ve AkashJio Infocomm ve Retail Ventures yönetim kurullarına katılarak şirketin yönetiminde aktif rol almışlardı. Özellikle Isha Ambani'nin, Reliance Retail'de başkanlık koltuğuna gelmese de işletmeyi "yürüten" kişi olduğu belirtiliyor. Anant Ambani'nin de yeni enerji biriminin direktörü olarak atanması, Ambani ailesinin şirket içindeki liderlik rollerini genişletme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Ancak Mukesh Ambani'nin liderliği altındaki Reliance Industries, zorlu bir dönemden geçiyor. Hindistan hükümetinin petrol ihracatına getirdiği vergiler, Ambani'nin servetinde önemli bir azalmaya neden olurken, kömür ve altyapı devi Gautam Adani'nin hızla yükselişi, Ambani'nin zenginlik sıralamasındaki birinciliğini tehdit ediyorForbes'a göre, Adani şu an Asya'nın en zengin insanı olarak kabul ediliyor.

Justin TV | Türkiye – Çekya maçı canlı izle Justin TV | Türkiye – Çekya maçı canlı izle

Reliance'ın hisse fiyatları yükselmeye devam etse de, Ambani'nin bazı dilekleri gerçekleşmiyor. Suudi Aramco ile yapılan anlaşma ve Future Retail'in satın alınması gibi planlar istendiği gibi sonuçlanmadıAncak Mukesh Ambani, şirketin uzun vadeli vizyonuna odaklanarak, Reliance'ın sadece kısa vadeli zorlukları değil, aynı zamanda uzun vadeli başarıları da göz önünde bulundurduğunu belirtiyorMukesh Ambani'nin Reliance Industries'e olan güveni ve bağlılığı, şirketin geleceğine olan inancını yansıtıyor.

Kaynak: Haber Merkezi