Doğu Kudüs'te görev yapan Anadolu Ajansı foto muhabiri Mustafa Haruf dün görev başındayken İsrail güçleri tarafından darp edildi. İsrail polisi, Haruf'u darp eden polislerin açığa alındığını duyurdu.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, "Sınır Polisi Komutanlığı bu memurların davranışlarının teşkilatın değerleriyle bağdaşmadığını düşünmektedir" ifadeleri kullanıldı.

10 haftadır Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasına kısıtlama getiren İsrail güçleri, Mescid-i Aksa yakınlarındaki Vadi el-Cevz Mahallesi çevresinde namaz kılmak isteyen bir grup Filistinliye müdahale ederken foto muhabiri Haruf'u ağır şekilde darp etmişti.

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 11'e çıktı İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 11'e çıktı

Haruf'un darp edildiği anlara ait görüntülerde bir polis memurunun Haruf'a silahının kabzasıyla vurduğu, bir başka polis memurunun da Haruf'u ittirdiği görülmüştü. Bir polis memuru, Haruf'un vücudunun üzerinde diz çökerken diğer memur ise kafasına defalarca tekme atıyordu.

Editör: Betül Vural