Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın genelevleriyle ünlü Red Light bölgesinde seks işçilerinin çalışma saatlerine geçen yıl getirilen kısıtlama geri çekildi. Kent belediyesi, turistlerin rahatsız edici davranışlarını azaltma gerekçesiyle Nisan 2023'te yürürlüğe giren gece 03.00'da kapanma zorunluluğunu kaldırdı. Buna göre, genelevler eskisi gibi sabah saat 06.00'ya kadar açık kalabilecek.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, kararın seks işçilerinin kişisel güvenliği için alındığını belirtti. Halsema, erken kapatma şartı nedeniyle bazı seks işçilerinin büyük çoğunluğunun gelirlerinin azaldığını, bazılarının bu nedenle yasadışı ve güvenliksiz şekilde sokakta çalışmak zorunda kaldığını, stres yaşadığını söyledi. Belediye başkanı, çevredeki kafe ve barların gece 02:00'de kapanması nedeniyle, seks işçilerinin saat 03:00'da işten çıktığında karanlık sokaklarda güvenlik sorunu yaşadığını da ekledi.

Saat kısıtlaması amacına ulaşmadı

Red Light bölgesindeki sorunların çözümünden sorumlu belediye yetkilisi Sofyan Mbarki de, Hollanda basınına yaptığı açıklamada genelevlere getirilen saat kısıtlamasının amacına ulaşamadığını, bölgenin yerel sakinlerinin turistlere dair şikayetlerinin azalmadığını itiraf etti. Mbarki, en çok şikayet sebebi olan İngiliz genç turistlere karşı geçen sene başlattıkları "Uzak durun" kampanyasını Alman ve Fransız turistlere de genişleteceklerini açıkladı. Ancak yerel basına göre, uyuşturucunun ve çok fazla içki içmenin tehlikelerine karşı uyarıda bulunan bu kampanya da, İngiliz turistlerin Red Light bölgesinden ayaklarını çekmesini sağlamadı.

MSB: Irak’ın kuzeyinde bulunan 37 terör unsuru imha edildi MSB: Irak’ın kuzeyinde bulunan 37 terör unsuru imha edildi

Amsterdam yönetimi, genelevlere erken kapatma zorunluluğunu kentteki turistlerin rahatsız edici davranışlarına dair şikayetler üzerine almıştı. Ancak bu dönemde Hollanda basınına konuşan seks işçileri, kendilerine karşı ayrımcılık yapıldığından ve turizm sorunlarının günah keçisi ilan edildiklerinden yakınmıştı. Seks işçilerini temsil eden Red Light Birliği sendikasının başkanı Felicia Anna da yeni kuralın seks işçilerinin gelir kaybına yol açacağına dikkat çekmişti.

Kaynak: Haber Merkezi