Alper Sunaçoğlu kimdir? Alper Sunaçoğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Alper Sunaçoğlu’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Alper Sunaçoğlu kimdir? Alper Sunaçoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Alper Sunaçoğlu’ın biyografisini haberimizde derledik…

9 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları 9 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları

Alper Sunaçoğlu kimdir?

Alper Sunaçoğlu, 15 Mayıs 1973 tarihinde İstanbul Eyüp'te doğmuştur. Özel Güney Koleji'nde eğitim almış olan Sunaçoğlu, A belgeli gümrük müşaviri ve yeminli bilirkişi olarak hayatını sürdürmektedir. 5 yaşından beri yüzme, pentathlon ve dağcılık sporlarıyla ilgilenen profesyonel milli sporcu olan Sunaçoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Türkiye’den Kıbrıs’a 82 kilometre kafessiz solo, Çanakkale'den Gökçeada'ya 29 kilometre, Bodrum'dan Didim'e 52 kilometre yüzerek geçmiştir.

2018 Genel Seçimlerinde Vatan Partisi'nin 27. Dönem Milletvekili adayı olan Alper Sunaçoğlu, İstanbul 3. Bölge'den 3. sıradan aday gösterilmiştir. Hem spor kariyerindeki başarıları hem de siyasi alandaki girişimleri ile dikkat çeken Sunaçoğlu, sokak hayvanlarının yaşam haklarına dikkat çekmek için yaptığı eylemlerle de tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi