Dün uzaya uçması planlanan Alper Gezeravcının uzay yolculuğu olumsuz hava koşullarının sonra ertelenmişti. Alper Gezeravcı ve üç arkadaşı daha önce 9 Ocak’ta uzaya gideceklerdi. En son dün yine başlanması planlana uzay yolculuğu bugüne etlenmişti.

Uzaya yolculuk ne zaman başlayacak 

Türk Astronot Alper Gezeravcının uzaya gidişi bugünü yarına bağlaya gece (18’i-19’a) saat 00:49’da başlayacağı belirtildi. Tüm kamuoyu Gezeravcının uzay yolculuğuna kilitlendi. 

Justin TV | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Justin TV | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak ne kadar kalacak

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu.

Uzay aracının ismi 

Ocak 2024'te fırlatılması planlanan ve yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek ve bir Crew Dragon uzay aracı kullanılacak.

Uzay aracı Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan Fırlatma Kompleksi 39A'dan kalkacak. Oradan Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak. Görev tamamlandığında okyanusa düşecek.

Kaynak: Haber Merkezi