Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi yemin töreni ile başlamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetirken 28. Dönem milletvekillerinin ardından bakanlar da TBMM Genel Kurul'da yemin etti. Meclis'in açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti.

TBMM’de hangi bakanlar yemin etti? Yemin krizi yaşandı mı? Yemin töreni sırasında neler yaşandı? Hangi bakanlar yemin metnini okuyamadı?

Bakanlar seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin eden yeni dönem bakanları Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu. Yemin eden bakanlar böylece resmen görevlerine resmen başlamış oldu.

Justin TV | Nacional - Benfica maçı canlı izle Justin TV | Nacional - Benfica maçı canlı izle

Adalet Bakanı Alparsalan Bayraktar  da Meclis kürsüsünden yemin ederek görevine başladı. Bakan yemini sırasında …

Alparsalan Bayraktar  şu yemini etti:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Alparsalan Bayraktar kimdir?

1975’te Hatay’da dünyaya gelen aslen Trabzonlu olan Alparslan Bayraktar lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ekonomi alanında ve Fletcher School of Law and Diplacy’den uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. Bayraktar doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) sistem bilimleri bölümünün enerji ekonomisi ve politikası alanında gerçekleştirdi.

Yurtiçinde kamu sektöründe, yurtdışında ise özel sektörde çalışan Alparslan Bayraktar 3 Mayıs 2023 itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve başlamıştır.

Editör: Sümeyye Aksu