Şüphelinin olay yerinden kaçtığı ve yakalanması için operasyon başlatıldığı belirtildi.

Almanya'nın Solingen şehrindeki bir festivalde Cuma gece saatlerinde gerçekleşen bir bıçaklı saldırı sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ali Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi Ali Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi

Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel saatle 21.37’de çok sayıda tanığın telefonla polis merkezini arayarak bir kişinin insanlara bıçakla saldırdığı ihbarında bulunduğunu söyledi.

Kresta saldırıda 3 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

Saldırgan hakkında bilgi yok

Polis sözcüsü ayrıca saldırganın arandığını, saldırgana ilişkin çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını, çoğu şok içinde olan tanıkların dinlenerek saldırgan hakkında bilgi alınacağını kaydetti. Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre ağır yaralı sayısı 5'e yükseldi.

Olay yerinden kaçtığı düşünülen saldırganın yakalanması için havadan helikopter desteğiyle geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Alman güvenlik yetkilileri bölge sakinlerinden alanı terk etmelerini istedi ve polis de bir güvenlik kordonu oluşturdu.

Olay yerindeki acil durum ekipleri ise yaralıların tedavisine başladı.

Son dönemde Avrupa çapında çok sayıda bıçaklı saldırı yaşandı

Geçtiğimiz hafta İspanya, 11 yaşında bir çocuğun futbol oynadığı sırada maskeli bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ile sarsılmıştı.

İki hafta önce de İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezi Leicester Meydanı'nda 11 yaşında bir kız çocuğu ve 34 yaşında bir kadın bıçaklanmıştı.

Bu olaydan bir gün sonra, Eskişehir'de bir caminin çay bahçesinde meydana gelen bıçaklı saldırıda, Nazi miğferi giyen 18 yaşında bir saldırgan bıçakla 5 kişiyi yaralamıştı.

Temmuz ayı sonunda ise, İngiltere'nin Liverpool şehri yakınlarındaki Southport'ta bir bıçaklı saldırı sonucu üç çocuk yaşamını yitirmiş, 11 kişi de yaralanmıştı.

Bu olaydan 10 gün önce ise, Fransa'nın başkenti Paris'in 8. bölgesinde meydana gelen bıçaklı saldırıda bir polis memuru yaralanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi