Google'da "Allah vesikalık" araması yapıldığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının çıkması, sosyal medyada gündem olmuştu. Bu durum, Google'ın arama algoritmalarının ve algoritmaların ne kadar manipüle edilebilir olduğuna dair endişeleri gündeme getirmişti.

Selçuksports | İnter – Torino maçı canlı izle Selçuksports | İnter – Torino maçı canlı izle

Ancak son günlerde, Google'ın Reddit ile yaptığı anlaşma ile Reddit'in arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkmaya başlaması ile arama sorgusunun sonucu da değişti. Bir Reddit kullanıcısının bir subreddit'te Allah vesikalık kelimesi ile Atatürk'ün fotoğrafını paylaşmasının ardından, arama sonucunda çıkan resim de değişti. Artık kullanıcılar Google'da bu aramayı yaptığında Atatürk'ün fotoğrafı ile karşılaşıyor.

Bu değişim, Reddit'in Google arama sonuçlarındaki etkisinin arttığını gösteriyor. Reddit, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerin paylaşıldığı bir platform olması nedeniyle, Google'ın arama algoritmalarını etkileme konusunda önemli bir güce sahip. Bu durum, Google'ın arama sonuçlarının tarafsızlığını ve objektifliğini sorgulamamıza neden oluyor.

Google'ın arama algoritmalarının nasıl çalıştığı ve bu algoritmaların kimler tarafından nasıl manipüle edilebildiği konusunda daha fazla şeffaflığa ihtiyaç olduğunu dile getiren kullanıcılar Google'ın arama sonuçlarının tarafsızlığını ve objektifliğini korumak için gerekli adımları atması gerektiğini söylüyor.

Ayrıca, kullanıcıların da arama sonuçlarını eleştirel bir şekilde değerlendirmeyi öğrenmesi gerekitiği de başka bir tartışma konusu. Google'da bir arama yaptığımızda gördüğümüz her şeyin doğru olmadığını, arama sonuçlarının algoritmalar tarafından belirlendiğini unutulmaması gerektiğini belirten kullanıcıar farklı kaynaklardan bilgi edinmek ve farklı bakış açılarını göz önünde bulundurmanın önemine dikkat çekiyor.

"Allah vesikalık" aramasının sonuçlarının değişmesi, arama motorlarının gücünü ve arama sonuçlarının manipüle edilebilirliğini bir kez daha göstermiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi