ABD'nin Arizona eyaletinde bir baba, Noel alışverişine çıkarken çocuklarını ve 11 yaşındaki bir akrabalarını evde bıraktı. Evde evde çıkan yangında, 4 çocuk hayatını kaybetti.

Olaya ilişkin detayları aktaran yetkililer, çıkan yangının iki katlı evin her yerine sıçradığını ve içerideki herkesi öldürdüğünü belirtti. Yangında, alışverişteki babanın 2, 4, 5 ve 13 yaşındaki çocuklarının ve eve ziyarete gelen 11 yaşındaki bir akrabalarının hayatını kaybettiği açıklandı. Babanın ve hayatını kaybedenlerin isimleri açıklanmadı.

Lübnan'dan atılan füzeler İsrail'in kuzeyinde yangına neden oldu Lübnan'dan atılan füzeler İsrail'in kuzeyinde yangına neden oldu

Yangın, cumartesi günü yerel saatle 17.00 sularında Las Vegas'ın 160 kilometre kadar güneyinde bulunan Bullhead Şehri'nde çıktı. Bullhead Şehri Polis Departmanı, "Çocukların babası, ev alışverişi ve Noel hediyeleri almak için yaklaşık 2 buçuk saat boyunca evden çıktığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, ilk incelemelere göre yangının alt kattaki giriş kapısının önünde çıktığını, bu yüzden üst katta olan çocukların evden çıkamadığını düşündüklerini söyledi.

Hayatını kaybeden 5 çocuk da üst katta aynı yatak odasında bulundu.

Editör: Betül Vural