CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TV100'de Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Partimize kurumsal operasyon yapılıyor, bu bir savaş ilanı" sözlerine tepki gösterdi. 

Ali Mahir Başarır'ın açıklamaları şu şekilde;

Ben bunu şaka olarak kabul ediyorum

Ben Meral Hanım’la savaşamam. Herhalde burada bir espri yaptı, ben bunu şaka olarak kabul ediyorum. Akşener’in söylediği konularla ilgili benim bir bilgim yok. Şunu bilsin, 85 milyonun oyuna talibiz. Adaylarımız herkesin oyuna talip.

Giden gider, gideni tutmayız

İYİ Parti ilk kendi adaylarıyla gideceğini söylediğinde ‘Giden gider, gideni tutmayız’ demiştim ve o gün tartışılmıştı. Aynı noktadayız giden gider, siyasi kararlar alabilirler ama unutmasınlar ki alınan her siyasi tercih yarınlarda toplumsal, siyasal bir yaptırım olur.

CHP'den Hatay’daki hasarlı okulların eğitim-öğretim yılı içinde yıkılmasına tepki: Plansızlık, eğitimi aksatıyor CHP'den Hatay’daki hasarlı okulların eğitim-öğretim yılı içinde yıkılmasına tepki: Plansızlık, eğitimi aksatıyor

Somut olarak bir şey varsa söylesin

Par’ın “Meral Akşener CHP’yi kurumsal olarak İYİ Parti’nin iç işlerine karışmakla ve partisine operasyon çekmekle suçluyor bu suçlamaya ne dersiniz?” sorusuna Başarır “Ne yapmışız ben merak ediyorum. Bu konuda somut olarak bir şey varsa söylesin biz de cevabını veririz.” dedi

Oyları büyük oranda düşerse bunun siyasal bir sonucu vardır

Acet'in ‘Siyasal bedeller, toplumsal bedeller olur’ dediniz. Burada kastınız nedir? İYİ Parti kaybeder gireceği adaylarla bunun maliyeti olur mu yoksa muhalefet olarak biz zarar görürüz bunun maliyeti olur mu?" sorusunu Başarır "Öncelikle şunu söyleyeyim, bir karar alınır, bir tercihte bulunulur ve bir oy alır, eğer oyları düşmüşse bunun siyasal bir maliyeti vardır. Oyları artmışsa olumlu anlamda siyasi maliyeti olur. Bunu da İYİ Parti’nin yönetimi takdir edecektir. Eğer ayrı girmeyi düşünüyorlarsa yüzde 10 oyları büyük oranda düşerse bunun siyasal bir sonucu vardır ben bunu kastettim. Yoksa bizim açımızdan ne bedeli olabilir ben tehdit mi edeceğim, asla." diyerek yanıtladı. 

Meral Hanım da bıraksın, savaş falan yok

Başarır "Bu savaş kelimesini seçimlerde bırakalım, Meral Hanım da bıraksın. Savaş falan yok. En sert muhalefeti yapanlardan birisiyim ama hiçbir zaman rakiplerimi savaş olarak görmedim. Biz çıkacağız kazanmak için her şeyi yapacağız ama savaşmıyoruz bence sürçülisan ya da benzetme olmuştur. Sadece teessüf ediyorum. Ben sadece Meral Hanımla demiyorum. 14 Mayıs’ta da ben savaşa gitmediğimi söyledim orada da büyük kavgalar oldu ‘Biz savaşa gitmiyoruz’ dedim. Bu kelimeler doğru kelimeler değil." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi