Ali Köse kimdir? Ali Köse nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali Köse’nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Köse kimdir? Ali Köse kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olan Ali Köse’nin biyografisini haberimizde derledik…

Ali Köse kimdir? Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olan Ali Köse kimdir?

1970 yılı Adana doğumludur. İlk-Orta-Lise öğrenimini Adana'da tamamladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Adana Barosuna kayıtlı olarak yaklaşık 21 yıl Serbest Avukatlık yapmıştır.  Bu süre zarfında Adana Barosu Staj Eğitim Merkezi, İnsan Hakları, Spor, Enerji, Kamu Avukatları ve Arabuluculuk Komisyonlarında değişik dönemlerde görev almıştır. Adana Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü (ÇÜSK) Futbol takımı, Adana Motor Meslek ve Teknik Lisesi Futbol takımı ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Futbol takımlarında yer almıştır. Türkiye Noterler Birliği Noterlik Belgesi sahibidir. Yerel Yönetimler mezunu olup yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle “Onur Belgesi” sahibidir. Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şubesi Başkanlığında Başkan ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ve ayrıca Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkez Kurullarında değişik dönemlerde görev almıştır.

Enerji Hukuku Sertifikalı İleri Eğitimi, Sigorta Hukuku Kaynaklı Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Eğitimi, Aile Hukuku ve Mal Rejimi Sertifikalı İleri Eğitimi, Arabuluculuk Sertifika Eğitimi, İş Hukuku Genel Uzmanlık Alanında Arabuluculuk Eğitimi, Tüketici Hukuku Genel Uzmanlık Alanında Arabuluculuk Eğitimi, Ticaret Hukuku Genel Uzmanlık Alanında Arabuluculuk Eğitimi, Banka ve Finans Hukuku Özel Uzmanlık Alanında Arabuluculuk Eğitimi, Enerji ve Maden Hukuku Özel Uzmanlık Alanında Arabuluculuk Eğitimi, Türk Avukatların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Konusunda Aşamalı Eğitimleri Projesi-Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Eğitimi, Ticaret Hukuku Uygulamaları ve Getirilen Yenilikler Eğitimi, Ailenin Korunmasına Dair 4320 Sayılı Kanun Hakkında Sertifikalı Eğitimi ve Temel Yaşam Desteği Eğitimlerini tamamlamıştır. T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Singapur Sözleşmesinin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumuna katılmıştır. T.C. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü Ankara İli Kalecik İlçesi Askerlik Şubesi Başkanlığında Şube Başkanı olarak askerliğini tamamlayarak Personel Teğmen olarak terhis olmuştur. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü “Amatör Denizci Belgesi” sahibidir.

T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı Arabuluculuk Sicilinde “Genel Arabulucu, İş Hukukunda Genel Uzmanlık, Tüketici Hukukunda Genel Uzmanlık, Ticaret Hukukunda Genel Uzmanlık, Banka-Finans Hukukunda Özel Uzmanlık  ve Enerji-Maden Hukukunda Özel Uzmanlık alanlarında Uzman Arabulucu” olarak kayıtlı olup, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı BOTAŞ International Anonim Şirketi Hukuk Müdürlüğünde çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Kadir Gürhan