Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF Mali Genel Kurulu'nun Seçimli Genel Kurul olarak düzenlenmesi gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Koç, "Futbol sektörünün nasıl son derece ilginç, garip, kindar ve günü kurtarmak için son derece kolay yalan söyleyen bir insanın elinde olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım" dedi.

Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Durup dururken imza süreci başlamadı. Herkes memnun mesut, dünya toz pembe, kimse şikayet etmiyor, boş vaktimiz var gidip imza toplayalım denmedi.

Futbol sektörünün nasıl son derece ilginç, garip, kindar ve günü kurtarmak için son derece kolay yalan söyleyen bir insanın elinde olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım. Biz artık kendimizi savunmaktan bıktık. Riyad'da ihaleyi bize çıkardılar. Aynısını yapıyorlar.

"Kindar bir TFF başkanımız var"

En güvenilmez kurum TFF'dir. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki futbol sektörüdür. Hakemlik yazboz tahtasına döndü.  Hakemlik müessesi yerle bir edildi. 21 ayda hakemlik müessesinde ne kadar çok uygulamalar, sistemler denenip, vazgeçildiğini görüyoruz. Kindar bir TFF başkanımız var. Galatasaray ile arasında garip bir ilişki var.

Giresunspor Kulübünde başkanlığa Emin Ertuğral seçildi Giresunspor Kulübünde başkanlığa Emin Ertuğral seçildi

Niye imza toplama ihtiyacı duyduk? 18 Temmuz ortada yokken imza toplama süreci başladı. Zaman kazanmak için 18 Temmuz tarihi verildi. Bu tarih ile bazı kulüpler yanlarına çekildi. Ben aday olmayacağım, beni de rencide etmeyin, Avrupa Şampiyonası'na gideyim, aday olmayıp bırakacağım dediği için bazı kulüpler inandı. Bazı kulüpler de neyin ne olduğunu bilmelerine rağmen rekabette kendilerine avantaj sağlayabilmek için nasıl zikzak çizdiklerini anlatmaya çalışacağım. Belki de Türkiye'de en güvenilmez kurum TFF. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki futbol sektörüdür.

"Türkiye'deki en güvenilmez kurum Türkiye Futbol Federasyonu"

Bu sezon, hiçbir sezonda olmadığı kadar kaotik bir ortam var. Pek çok kriz, skandal oldu. Riyad, hakem tokatlanma olayı, bir takım sahadan çekildi, Süper Kupa, sızan görüntüler, hakemlerin ifadeleri, beklentiyle bilmem neyle karar verenler... Bir sürü şey oldu üst üste. Kendisi hakem dışında sıkıntımız yok diyor ama krizleri yönetemedi. Kriz yönetimi olağanüstü kötü. Yalpalaya yalpalaya gereken cesareti ve iradeyi gösteremediği için kulüpler arasında sıkıntı oluştu. Bugün Türk futbolunda büyük bir güven bunalımı var. Türkiye'deki en güvenilmez kurum Türkiye Futbol Federasyonu, en güvenilmez sektör futbol."

Kaynak: Haber merkezi