Ali İhsan Delioğlu kimdir? Ali İhsan Delioğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali İhsan Delioğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali İhsan Delioğlu kimdir? Ali İhsan Delioğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ali İhsan Delioğlu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Ali İhsan Delioğlu kimdir?

Ali İhsan Delioğlu, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biridir. Kendisi Şanlıurfa'da doğmuş ve büyümüş, bu toprakların insanıdır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetim Kararları bölümünden mezun olmuştur. Gençlik yıllarından itibaren siyasete ilgi duymuş ve Milli Gençlik Vakfı ile Refah Partisi Gençlik Kolları'nda aktif rol almıştır.

Ali İhsan Delioğlu'nun siyasi kariyeri 1991 yılında Refah Partisi Gençlik Komisyonlarında görev almasıyla başlamıştır. 1992 yılında ara belediye seçimlerinde gençlik çalışmalarını organize etmiş ve birçok seçimde görev almıştır. 2001 yılında AK Parti İl Başkanlığı için aday olmuş ve 2002 seçimlerinde AK Parti çatısı altında yer aldığı için Belediye Başkanlığı Başdanışmanlığı görevinden ayrılmıştır. Ancak AK Parti Şanlıurfa teşkilatıyla çalışmaya devam etmiştir.

Murat Sefa Demiryürek kimdir? Murat Sefa Demiryürek kimdir?

Ali İhsan Delioğlu'nun siyasi kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 2018 yılında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'na atanmasıdır. Aynı zamanda Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak spor camiasında da tanınmıştır. 2014 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev almış, ancak 2019 yılında bu görevden istifa etmiştir.

2023 yılında Abdurrahman Kırıkçı'nın yerine vekaleten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'na atanmış, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ağustos 2023 tarihinde yeniden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı olarak atanmıştır. Ali İhsan Delioğlu'nun siyasi kariyeri ve hizmetleri, Şanlıurfa'da ve Türkiye'de tanınan bir isim olmasını sağlamıştır. Şanlıurfa için önemli bir siyasi isim olarak faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi