Ali Fatinoğlu kimdir? Ali Fatinoğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali Fatinoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Fatinoğlu kimdir? Ali Fatinoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ali Fatinoğlu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Ali Fatinoğlu kimdir?

Ali Fatinoğlu; Lice Kaymakamı iken 1915 Ermeni Tehciri sırasında İttihat ve Terakki’cilerin politikaları ile uyuşmayan tehcir sırasında Ermenilere zamanla iyi davranılmaması nedeniyle rahatsızlığını belirttiği için, zamanın Diyarbakır Valisi Dr. Reşid’in bilgisi olduğu iddiası ile bir çete, bazılarına göre derin devlet tarafından öldürüldüğü ileri sürülmüş olup, cinayet zanlıları bulunmamıştır. Mezarı Diyarbakır Lice yolu üzerindeki Kocaköy yakınlarında Kaymakam Türbesi olarak bilinen yerdedir.

Girit'in Hanya Tekkesi Şeyhi Fatinzâde Ahmet Efendinin oğlu olan, Galatasaray ve Mülkiye Mezunu olup Lice Kaymakamı iken öldürülen Hüseyin Nesimi’nin Torunudur.

Ali Fatinoğlu’nun babası, Abidin Nesimi, Babası Hüseyin Nesimi’nin Bingöl Kiğı Kaymakamı iken orada doğduğu için Kiğı nüfusuna kayıtlıdır.

Öğrencilik yıllarında siyasal faaliyetlerde bulunmuş zamanın önemli yazarlarından olup çeşitli dergilerde yazarlık ve çok sayıda kitabı olan, Sosyalist ve Kominist Hareketin önemli isimlerinden olan Abidin Nesimi, devlet memuru iken kendi işlerini kurmak için İstanbul’a gelmiş ve başarılı işler yapmıştır.

Ali Fatinoğlu Bakırköy doğumlu olup, yüksek öğrenimini bitirdikten sonra ANAP’ta politikaya başlamış, sonrasında CHP’ye geçip 2014 yılında Bakırköy Belediye Başkanı aday adayı olmuştur.

Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

Daha sonraki 2019 seçimlerinde yine CHP’den aday gösterilmeyince DSP’den Bakırköy adayı olarak seçimlere katılmıştır.

Editör: Deniz Dalgıç