Ali Bilgin kimdir? Ali Bilgin nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali Bilgin'in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Bilgin kimdir? Ali Bilgin kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ali Bilgin kimdir?

Ali Bilgin kimdir?

Ali Bilgin, 11 Ocak 1981 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Çeşitli filmler ve dizilerde yönetmenlik ile oyunculuk yapmıştır.

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım ve Dersimiz: Atatürk filmlerinde İkinci yönetmenlik; Arka Sıradakiler, Al Yazmalım, Uçurum, 20 Dakika ve Medcezir yapımlarında yönetmenlik yapan Bilgin, Delibal filmiyle sinema alanına geçiş yaptı. 

Ali Bilgin, Aralık 2014yılında oyuncu Defne Kayalar ile evlendi. 2016 yılında bir çocukları oldu.

2015 yılında, müziği Sezen Aksu'ya ait olan ve yönetmenliğini yaptığı “Delibal” adlı sinema filminde Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Hüseyin Avni Danyal, Nazan Kesal, Mustafa Avkıran, Laçin Ceylan, Bahtiyar Engin, Zafer Akkoyun, Defne Kayalar, Toprak Sağlam gibi oyuncular rol almıştır.

20 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları 20 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları

Ali Bilgin, 2017 yılında gösterime giren ve başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Kerem Bursin’in oynadığı “Günaydın Sevgilim” adlı sinema filminin yönetmenliğini yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi