İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesine ilişkin konuşan Akşener, Türkiye'nin elindeki önemli bir kozun uçup gittiğini savundu.

NATO’nun genişleme sürecini Türkiye'nin güvenlik mimarisi bakımından önemli bulduklarını ifade eden Akşener,  "Türkiye’nin çıkarları, onuru ve saygınlığı bizim için her şeyden önemliydi" ifadesini kullandı.

 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

"Ülkemizin elindeki koz elimizden uçup gitti"

"Milli güvenliğimiz için talep edilen hususlar henüz yerine getirilmemiş, muhataplarımız tarafından kabul edilebilir adımlar henüz atılmamış olduğu halde ülkemizin elindeki çok önemli bir koz adeta bir muammayla elimizden uçup gitmiş oldu.

İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz

Biz İYİ Parti olarak daha en başından beri ne söylediysek onun savunucusu olduk.

NATO’nun genişleme sürecini ülkemizin güvenlik mimarisi bakımından önemli bulsak ta Türkiye’nin çıkarları, onuru ve saygınlığı bizim için her şeyden önemliydi.

"Diyanet neden sesszi kalıyor"

Bir cami imamının, hutbede; şehitlerimizle ilgili bölümü, okumaması rezaleti üzerinden; yine bir kavga çıktı. Üstelik, o kadar vahim bir kavga ki. Bir yanda imam, kendisine baskı yapıldığını söylüyor. Diğer yanda ise, imama görevini hatırlatan kaymakamla ilgili; sözde iddialar havada uçuşuyor. Kaymakamın bıyığının şekli bile; şehitlerimizin, aziz hatırasına yapılan saygısızlığın, önüne geçiyor. Allah aşkına, böyle bir rezalet olabilir mi? Bu devletin imamına kim, neden ve nasıl baskı yapıyor? Hayırdır? Türkiye’de bölgelere göre, çok hukuklu bir düzene mi geçtik? Yerine göre, camisine göre, baskısına göre; farklı hutbeler okutmaya mı başladık? Devleti yönetenler, bunları neden açığa çıkarmıyor? Diyanet neden sessiz kalıyor.”

Kaynak: Şevval Dalgıç