Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili sözleri sırasında kullandığı ifadelere yönelik DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan gelen tepki sorulan Akşener, sözlerinin çarpıtıldığını belirtti.

“Keşke bu konuda bir soruşturma açılsa”

Akşener,  "PKK'ya terör örgütü diyemeyenler, Meclis'te 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' deyip kendi aralarında alkışlayanlar elbette bunu çarpıtacaklar. Sonuç itibariyle bebek katiline özgürlük isteyenler Meral Akşener'e hapis istiyorlar. Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa. Keşke bu konuda bir soruşturma açılsa ve hepimiz işin nasıl olduğunu görsek” dedi.

Ne olmuştu?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, dün parti genel merkezinde il eş başkanlarıyla buluşmuştu. Burada konuşan Bakırhan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 1990’lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlere dair “mertçe işleniyordu” açıklamasına dikkat çekerek, Akşener’in bu açıklaması sebebiyle yargılanması gerektiğini ifade etmişti.

Bakırhan,  “Öldürmenin, kaybetmenin, faili meçhul cinayetlerin namertçe olduğunu söylemiştik, onu tekrar ediyoruz. İranlı alim, düşünür Hafizi Şiraz bir kitabında ‘zalimler hedefine ulaşamaz’ demiştir. Biz de buna katılıyoruz. Başta her gün Kürtleri idam sehpasına götüren İran olmak üzere, başta Ortadoğu’da savaş yanlısı olan, başta Kürt meselesinde çatışmayı, faili meçhul cinayetleri, öldürmeyi, tutuklamaları hayata geçiren zalimlerin asla ve asla hedeflerine ulaşmayacağına biz de inanıyoruz” demişti.

Kaynak: Haber Merkezi