İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) Grup Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Biz varsak doğal gaz var, yoksak yok” sözlerine tepki gösterdi. Akşener, “Asıl, millet varsa, sen varsın millet yoksa sen de yoksun, Sayın Erdoğan. Dolayısıyla, senin yokluğunda ne Ordu, ne de Ordulu kardeşlerim emin ol, hiçbir şey kaybetmez” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

“Felaketlere yol açan tüm ihmallerin hesabını soracağız”

Erzincan İliç’te bulunan altın madeninde yaşanan toprak kaymasına da değinen Akşener, Aradan tam, 8 gün geçmesine rağmen 9 işçimiz, hâlâ kayıp, bulunamıyor.  Üstelik arama kurtarma çalışmaları da yeniden heyelan olması riski nedeniyle bu hafta başında, maalesef durduruldu. Bu büyük ihmalkârlığın, sorumluları ise; hâlâ utanmadan, sorumluluktan kaçıyorlar. ‘ÇED raporuyla ne alakası var?’ diyerek hâlâ utanmadan, kendilerini savunuyorlar.  Bizim için doğamızı korumak, toprağımıza sahip çıkmak kutsal bir görevdir. Doğamıza yapılan tüm ihanetlerin, hesabını soracağız. Felaketlere yol açan, tüm ihmallerin, hesabını soracağız. İnsanımızın canını hiçe sayan, tüm ihalelerin, hesabını soracağız” diye konuştu.

“3 bin liralık bayram ikramiyesini öyle bir sunuyorlar ki sanırsınız ulufe dağıtıyorlar”

Meral Akşener, ülkemizi yönetenlerin milletimize yokluğu reva gördüğünü ifade ederek başladığı konuşmasında emeklilere 3 bin liralık bayram ikramiyesi verilmesine yönelik; “Milletimizi işiyle, aşıyla, maaşıyla sınayan; çocuklarımızın geleceğiyle oynayan, vicdanları her geçen gün biraz daha yaralayan bir büyük basiretsizliğinin, beceriksizliğinin ve sorumsuzluğun acı sonuçlarıyla yüzleşmeye devam ediyoruz.  21 yıl boyunca milletimizin alın terini ganimet görüp hak yediler ama doymadılar.  21 yıl boyunca toprağımızın suyunu sıkıp rant yediler ama doymadılar. 21 yıl boyunca Cumhuriyetimizin değerlerini birer birer satıp yediler ama yine de doymadılar. Şimdi de çıkmış “Millet üç kuruş maaşla geçinsin.” diyorlar! “Asgari ücretli yoksulluk sınırının altında sürünsün.” diyorlar! “Emekli açlık sınırın altında boğulsun, 3 bin liralık bayram ikramiyesiyle doysun.” diyorlar! Üstelik zor zahmet verecekleri 3 bin lirayı da öyle bir sunuyorlar ki sanırsınız lütfediyorlar, sanırsınız sadaka veriyorlar, sanırsınız ulufe dağıtıyorlar…” ifadelerini kullandı.

“Madem mısırla ilişkiler kendi kendine iyileşecekti, o zaman ülkemiz neden 11 yıl kaybetti?”

Meral Akşener konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tam 12 yıl sonra görüştüğüne dikkat çekerek; “Biz İYİ Parti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarları doğrultusunda Mısır’la ilişkilerimizin iyileştirilmesinden ancak ve ancak memnun oluruz. Ama bazı soruları da sormamız gerekiyor. Madem bu(mısırla)(başlık için) ilişkiler hiçbir şey olmadan kendi kendine iyileşecekti, o zaman ülkemiz neden 11 yıl kaybetti? Madem “katil Sisi”, “kardeşim Sisi” oluverecekti; o zaman Doğu Akdeniz’de elimiz neden zayıflatıldı? Mısır’la Yunanistan’ın anlaşmasına neden alan açıldı? Madem İhvancılar bir kenara itilecekti, Rabia da böylesine kolay unutulacaktı; o zaman Mavi Vatan’daki çıkarlarımız neden tehlikeye atıldı? Aslında bu soruların cevapları herkesin malumu… Ülkemiz tüm bu zararı; Sayın Erdoğan’ın şahsi tercihleri, dostluk ilişkileri yani aslında paşa gönlü öyle istediği için yaşadı. Bu kadar basit. Biz İYİ Parti olarak; iktidar şakşakçılarının aksine atılan bu adımın usta bir satranç hamlesi veya stratejik bir planın parçası değil, reel şartların iktidara dayattığı bir zorunluluk olduğunu açıkça görüyoruz. O nedenle de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Dış politikada daha önce nicesine şahit olduğumuz vahim hatalara bu sefer mahal verilmeden, Mısır’la olan ilişkilerimizin ortak tarihe sahip iki ülkenin müşterek çıkarları doğrultusunda sağlıklı sürdürülebilir ve karşılıklı faydaya dayalı bir biçimde normalleşmesi konusunda da katkılarımızı önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi