İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun 'özerklik' açıklamasına ilişkin, “Bugün eğer millet iradesinin tecelligahı Gazi Meclisimizin kürsüsünden terör propagandası yapılabiliyorsa, federasyon, özerklik, çok ulusluluk çıkışlarına sessiz, dudakları, dili lal olmuş kalınıyorsa burada en çok ta sizin sorumluluğunuz var” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlere değinen Akşener, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip seçildikten sonra da kayyum atama kurnazlığından vazgeçin” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in  "Sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" açıklamasına da tepki gösterdi. Akşener, “Bu nasıl bir rezalet. Sayın bakan belli ki siz bilmiyorsunuz. Anayasamızdaki eğitime ilişkin maddeler gayet açıktır.  Bir trilyonu aşan bütçenizle sizin yapamadığınızı bir cemaat yapabiliyorsa o zaman o koltukta boşuna oturmayacaksınız ve derhal kalkıp gideceksiniz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Tutuklu gazeteciler var. Süha Çardaklı, Serkan Kafkas mahkemeleri vardı umarım onlar için adalet işler.

(Sinan Ateş cinayeti) Bir yıl boyunca katillerinin kim olduğu bulunmadı. Bundan sonra umarım katilleri ortaya çıkar.

"Oy kazanma uğruna bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla mücadele ediyoruz"

Hepimizin yüreğini yakan, acı günlerden geçiyoruz. Evlere, ocaklara ateş düşüyor. Gencecik fidanlarımız, evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz, toprağa düşüyor.  12 ilimizde; 12 yiğidimiz, 12 canımız, 12 evladımız…  Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

Milletin vicdanını temsil eden bu kutlu çatı altında PKK terörünü aklama peşine düşenlerle de mücadele ediyoruz. Terörist başına methiye düzenle de mücadele ediyoruz.

Oy kazanma uğruna bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla da mücadele ediyoruz.

Adı değişen, terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur.

Kürt vatandaşlarımızı kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların gazi meclisimizde yeri yoktur.

“Özerklik çıkışlarına sessiz kalınıyorsa burada en çok sizin sorumluluğunuz var”

Bugün eğer millet iradesinin tecelligahı Gazi Meclisimizin kürsüsünden terör propagandası yapılabiliyorsa, federasyon, özerklik, çok ulusluluk çıkışlarına sessiz, dudakları, dili lal olmuş kalınıyorsa burada en çok ta sizin sorumluluğunuz var.

"Önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip sonra kayyum atama kurnazlığından vazgeçin"

Eğer terörle gerçekten mücadele etmek istiyorsanız öncelikle siyasetten terörün gölgesini kaldırmak için adım atın. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip seçildikten sonra da kayyum atama kurnazlığından vazgeçin.

"Bir trilyonu aşan bütçenizle sizin yapamadığınızı bir cemaat yapabiliyorsa o koltuktan kalkıp gideceksiniz"

(Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘tarikat’ açıklaması) Bu nasıl bir rezalet. Sayın bakan belli ki siz bilmiyorsunuz. Anayasamızdaki eğitime ilişkin maddeler gayet açıktır.  Bir trilyonu aşan bütçenizle sizin yapamadığınızı bir cemaat yapabiliyorsa o zaman o koltukta boşuna oturmayacaksınız ve derhal kalkıp gideceksiniz.

"Makamları, mevkileri cepte görenlerin kimyalarını bozduk"

Önümüzdeki seçimlere 81 ilde, hür ve müstakil olarak, yani özgür ve bağımsız olarak, girme kararımızdan sonra rahatsızlık artık ayyuka çıktı. Kimse kusura bakmasın. Rahatsız etmeye aynen devam edeceğiz. Türkiye’yi kısır döngüye mahkûm eden bu eğri düzene çomak sokmaya devam edeceğiz. ‘Yolumuza hür ve müstakil olarak devam edeceğiz’ diyerek statükodan beslenenlerin düzenlerini bozduk. Bizim sırtımızdan kariyer planı yapanların ama teşekkürü başkalarına edenlerin planlarını bozduk. Sayemizde makamları, mevkileri cepte görenlerin kimyalarını bozduk. Nitekim operasyonların, dümenlerin ardı arkası kesilmiyor. Çünkü, korkuyorlar."

Kaynak: Haber Merkezi