İstanbul'da yaz sıcakları etkisini göstermeye devam ederken, AKOM vatandaşları sıcak havalara karşı uyardı. AKOM'dan yapılan açıklamada, önümüzdeki hafta boyunca şehrin genelinde güneşli bir havanın hakim olacağı belirtildi. Uzmanlar, sıcaklıkların artmasıyla birlikte özellikle bazı saatlerde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekiyor.

A K O M-1

Rize'de park halindeki otomobil alev alev yandı Rize'de park halindeki otomobil alev alev yandı

Sert poyraz etkisi

AKOM'un paylaştığı bilgilere göre, İstanbul'da hafta boyunca Kuzeyli yönlerden, yani Poyraz yönünden esen rüzgarların aralıklarla sert şekilde etkili olması bekleniyor. Saatte 15 ila 30 kilometre hızla esmesi tahmin edilen bu rüzgarların, sıcak hava dalgasını hafifletici bir etkisi olabileceği belirtiliyor.

İşte o paylaşım:

Açıklamada, özellikle güneşin en dik açıyla geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında, vatandaşların açık alanlarda uzun süre vakit geçirmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Güneşin bu saatler arasında en yüksek noktada olması, zararlı UV ışınlarının cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle, güneşe doğrudan maruz kalmamaya özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı. AKOM, sıcak havalarda vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı miktarının arttığını hatırlatarak, bol sıvı tüketiminin önemine değindi.  

Kaynak: Haber Merkezi