İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, fırtına ve yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren İstanbul’u terk etmesi bekleniyor. Soğuk hava ise salı gününe kadar kentte etkisini sürdürecek.

AKOM verilerine göre, İstanbul, güne 7°C civarına düşen hava sıcaklıkları ve çok bulutlu bir gökyüzü ile başladı. Gün boyu aralıklarla hafif yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken sıcaklıkların 6°C’ler civarında olacağı tahmin ediliyor.

Dün etkisini göstermeye başlayan lodos yönlü rüzgâr, bugün erken saatlerden itibaren kuvvetini arttırarak yağış ile birlikte kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili oldu. Fırtına etkisini kaybederken rüzgârın öğle saatlerine kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde esmeye devam etmesi bekleniyor.

Ankara'da seyir halindeki otomobil yandı Ankara'da seyir halindeki otomobil yandı

Yağışların ise şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın akşam saatlerinde son bulacağı öngörüldü. sıcaklıkların ise Salı gününe kadar kış değerlerinde (4-8°C) seyretmeye devam etmesi bekleniyor. 

Editör: Betül Vural