Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı.

ANKA’nın haberine göre komisyonda sunum yapan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yeşim Ünal Kılıç, şu dikkat çekici bilgileri verdi:

“Ben yirmi yıldır afetlerde çalışan bir psikoloğum. İlk defa böyle bir sahada şöyle bir yardım istendi benden. Uzmanlarımız intihar vakalarında ciddi artış görüyorlar ve yaş oranı çok düştü. 8 yaşında intihar girişiminde bulunmuş insanlardan bahsediyoruz.

Afet bölgelerinde özellikle kırsallarda. Acile başvuranlar açısından da önemli oranlarda çocuk yaşta intihar düşüncelerinin ve girişimlerinin arttığını görüyoruz.

Sahada hiç görülmediği kadar engelli çocuk var. Sahada dağıtım faaliyetleri görüyoruz. Ötekine kırmızı ayakkabı verilip diğerine verilmediği kırmızı ayakkabı travması yaratmayalım.”

Kaynak: ANKA