Elips Haber'den Muhammed Vefa'nın haberine göre, yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala partilerin büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları da netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul listesiyle yakından ilgilendiği belirtiliyor. İstanbul’da 3 dönem kuralına takılan bazı isimlerin başka ilçelere kaydırılması bekleniyor.

DEVA Partili Yeneroğlu: Sinan Ateş cinayeti tasarlanarak işlenen bir siyasi cinayettir DEVA Partili Yeneroğlu: Sinan Ateş cinayeti tasarlanarak işlenen bir siyasi cinayettir

"Tevfik Göksu 3 dönem kuralına takılıyor"

Murat Kurum ile son dakikaya kadar İstanbul’da yarışan Mehmet Ergün Turan’ın Fatih ilçesinde devam edecek. AK Parti’de üç dönem kuralına takılan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Başakşehir ilçesinden aday gösterileceği belirtiliyor. Esenler’de ise Umut Özkan’ın aday gösterilmesi bekleniyor.

"Birçok başkan için devam kararı çıktı"

Üç dönem kuralına takılan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yerine Eyüp Özsoy, Tuzla’da Şadi Yazıcı’nın yerine Murat Demir’in isimleri öne çıktı. Bayrampaşa’da Ahmet Bilal Kıymaz, Çekmeköy’de Giyasettin Gergin, Sarıyer’de Ahmet Misbah Demircan isimlerinin açıklanması bekleniyor. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir görevine devam edecek.

Kaynak: Muhammed Vefa