Naci Görür: Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin, deprem biterse hepimiz biteriz Naci Görür: Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin, deprem biterse hepimiz biteriz

Yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala partilerin büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları da netleşmeye başladı.

AK Parti Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turgut Altınok’u aday göstermeyi planlarken, Keçiören’de boşalan koltuk için ise Özcan Belen ve Hakan Han Özcan’ın ismi öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Keçiören’de kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Özcan Belen’e sıcak baktığı belirtiliyor. Turgut Altınok’un da Özcan Belen isminde ısrar ettiği ve AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı istemediği ifade ediliyor. 

Elips Haber ulaştı: AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir Belediye Başkan adayları belli oldu Elips Haber ulaştı: AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir Belediye Başkan adayları belli oldu

Sürpriz Mamak’ta yaşandı

Ankara siyasetinin bilinen isimlerinden Altındağ Belediyesi eski başkanı ve Tarım Bakan yardımcısı Veysel Tiryaki’nin AK Parti’nin Mamak Belediye Başkan adayı olduğu öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını koyan mevcut Belediye Başkanı Murat Köse’nin ise hiçbir yere aday gösterilmemesi ise dikkat çekti. AK Parti’nin Mamak’ta yaptığı anketlerde CHP’nin önde olduğu konuşuluyor. Söz konusu anketler nedeniyle önceki dönem Altındağ’da başarılı bir performans sergileyen Veysel Tiryaki’nin Mamak’a kaydırıldığı ifade ediliyor. 

Üç mevcut belediye başkanıyla yola devam

AK Parti, Ankara’da üç ilçede ise mevcut belediye başkanlarıyla yola devam kararı aldı. Sincan, Kahramankazan ve Altındağ’da ise mevcut başkanlarıyla yeniden yarışa girecek. AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Sincan’da Murat Ercan, Altındağ’da Asım Balcı, Kahramankazan’da ise Serhat Oğuz’un adaylıklarının açıklanması bekleniyor. Diğer ilçeler için ise ikili son araştırmaların bu hafta içi tamamlanacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Muhammed Vefa Özalp