Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında dün gerçekleşen görüşme gündemde yerini korumaya devam ediyor. CHP’li Karatepe, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Bakan Şimşek’e dört ana talep ilettiğini söylemişti.

İlgezdi: Uyuşturucu ticareti sosyal medyadan peynir ekmek gibi satılıyor İlgezdi: Uyuşturucu ticareti sosyal medyadan peynir ekmek gibi satılıyor

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, söz konusu açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabı X’ten bir açıklama yapan Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"İktidar muhalefet diyaloğu demokrasilerde önemlidir. Ancak, CHP heyetinin Hazine Maliye Bakanımız ile görüşmelerden sonra yaptıkları açıklamalar etrafındaki tartışmaları hayretle izliyorum. CHP heyetinin açıklamalarından bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Burada bir rol karmaşası yaşandığı açık.

İktidarın görevi politikaları belirlemek ve uygulamak, muhalefetin görevi iktidarın göremediğini düşündüğü şeyleri dillendirmek ve eleştirmektir. Bir talimat listesi dayatmak değil. Bu tutum Cbşknımız ve hükümetimizin iyi niyeti ile bağdaşan bir yaklaşım değildir. Bu bir diyalogda değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir.”

Mehmet Metiner: Bu demokratik diyalog değil siyasi körlük ve çapsızlık örneğidir

Görüşmeye ilişkin açıklamalara bir eleştiri de eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. X hesabında Faruk Çelik'in paylaşımını alıntılayan Metiner, "Katılıyorum. Bu demokratik diyalog değil siyasi körlük ve çapsızlık örneğidir. CHP’nin AK Parti’mizin kayyımı gibi davranmasına gayrı izin verilmemelidir" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Metiner-1

Kaynak: Haber Merkezi