TBMM Genel Kurulu'nda DEM Parti Grubu'nun Meclis Başkanlığına sunduğu, '6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönüyle Araştırılması' başlıklı önergenin tartışıldığı sırada tansiyon yükseldi.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Parti gruplarının, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeler bölümünde DEM Parti'nin, '6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönleriyle Araştırılması' başlıklı önergesinin görüşüldüğü sırada milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Önerinin gerekçesini açıklamak üzere söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Bu protestolar 25 Eylül'de başladı, neden '6 Ekim' geçiyor, onu da bir soru olarak koyuyorum. 6- 8 Ekim'de genel kabul görenler, çünkü iktidar soruşturmuyor, kovuşturmuyor, failleri bulmuyor, yakalamıyor, ceza vermiyor. 54 ölüm ve bunların 47’si partimizden, HDP’li, partimizin üyeleri, yöneticileri" ifadelerini kullandı.

DEM Parti milletvekillerinin açıklamaları üzerine söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Kobani meselesinde verilen cezaları değerlendirmek ayrıdır. Ama Kobani meselesi üzerinden özellikle o dönem hükümeti ve AK Parti’yi, bizim yaptıklarımızı görmezden gelerek, ters- yüz ederek, anlatmak da apayrı bir şeydir. Kobani, Tayyip Erdoğan olmasaydı kurtulmayacaktı, hiç kimse kusura bakmasın. Tayyip Erdoğan dedi ki, 'Ben gerekirse asker göndereyim Kobani’ye.' Siz burada dediniz ki, 'Hayır, gitmesin.' Daha sonra peşmergeleri ağır silahlarla oraya gönderen de o irade de Tayyip Erdoğan’ın iradesidir ve peşmergenin gidişinden sonra Kobani kurtuldu" diye konuştu.

Kaynak: DHA